Elméletileg olcsóbbak lehetnének az SSD-k, gyakorlatilag nem lesznek azok

2018. április 18.
3.9761
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Túlzás nélkül rossz manapság PC-s játékosnak lenni, de kivételesen nem azért, mert nem érkeznek megfelelő portok a platformra, sokkal inkább azért, mert iszonyatosan mélyre kell nyúlni a zsebünkben egy-egy gépújításhoz.

A sokak szerint mesterségesen feltornázott árak már-már követhetetlenek és vérlázítóak is egyben, pláne annak fényében, hogy a legfrissebb jelentések szerint például az SSD-k ára most jelentősen csökkenthető lenne, de gyakorlatilag mégsem érzünk majd ebből semmit sem.

A piaci elemzésekkel foglalkozó DRAMeXchange szerint ugyanis olyan nagy befektetések zajlottak a közelmúltban a NAND flash memóriákat termelő gyárakban - melyek az SSD-k egyik legdrágább és legfontosabb alkatrészei -, hogy egyenesen túlkínálat alakult ki, aminek hatására a kérdéses egységek árai folyamatos csökkenésnek indulhatnának.

Ez jó hír lenne fogyasztói szemmel, azonban a szakértők úgy vélik, hogy ebből mi semmit sem érezünk majd, hiszen a boltok polcain nem változnak emiatt az SSD-k árai, sőt mi több, a nagyobb gyártók inkább csökkentik a termelést, hogy az év második felére normalizálódjon a gyártás, ezáltal újra mesterségesen csökkentik a készletet, hogy ne kelljen lejjebb vinniük az árat.
5 hozzászólás

totyak

6 éve, 6 hónapja és 9 napja

Már régóta egyértelmű, hogy a hardverek túlárazottak, meg sem lepődöm ilyen híreken.

válasz erre

WarriorAutobot

6 éve, 6 hónapja és 9 napja

Hát én annak örülök hogy pont elkerültem ezt a mérhetetlen drágulást mindenbe (jó RAM-ba sajna már nem).
Kegyetlen árak vannak! Unokatesóm nem tud összerakni annyi pénzből egy normális gépet amiből én egy éve vígan megcsináltam a sajátomat.
Vicc komolyan mondom!

válasz erre

kylx

6 éve, 6 hónapja és 9 napja

Hé! héhéhé! Legalább nem drágul. Már fél siker.
Ellentétben a videókártyákkal.

válasz erre

fighterlaci

6 éve, 6 hónapja és 9 napja

Korrekt. Ja nem.

válasz erre

Eltohn

6 éve, 6 hónapja és 9 napja

Hát köszi, jófejek.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja