Elkészült az AMD a Radeon 4850-es kártyákkal

2008. június 01.
1.8131
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Tajvani hírek szerint az AMD a legeslegutolsó simításokat végzi a legújabb generációjú videokártyáin, és hamarosan megkezdik a VGA-k szállítását az OEM partnereknek, majd pedig a kereskedőknek.

Az úttörő fecskék a 4850-es sorszámú kártyák közül kerülnek ki. Az első változat tagjai 512 Mb GDDR3-as memóriával lesznek felszerelve, de valószínűleg nem kell sokat várnunk, és az AMD partnerei (ízelítőül: Sapphire, HIS, Asus, MSI, Gigabyte) készítenek egyéb specifikációjú vasakat - ahogy ez már teljesen megszokott.

A pontos árról még nem lehet semmi biztosat tudni, annyit sikerült kideríteni, hogy valahová $179 és $219 közé szeretnék belőni. Nem lennék azonban meglepve, ha a végső változatokon a $199-os ár díszelegne. A hagyományoknak eleget téve kis hazánkban (és Európa egyéb tájain) a dollárt át kell konvertálni euróvá, hogy megkapjuk a leendő vételi árat. Mindent összevetve azonban ez még így sem egy hihetetlenül magas összeg.

A Radeon 4870-es kártyákat az előzetes tervek szerint a nyár folyamán kezdik kiszállítani. Ez lesz az első VGA, amelyre GDDR5-ös memóriát integrálnak.

Várjuk szeretettel az újdonságokat, és reméljük, hogy az AMD/ATI képes lesz az Nvidia fejére koppintani ismét.
1 hozzászólás

richie8

8 éve, 1 hónapja és 12 napja

A 48xx széria igencsak erősre sikeredett, nem mellesleg a sapphire és néhány társai is felturbózták kicsit a megahertzeket, ami mégjobban megdobja egy zseniális kártya teljesítményét. Egy induló árat azért megnéztem volna még.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profiljagery1113 profiljamarco profiljaTotosama profilja