Elkészült a Windows XP második összetett javítócsomagja

2004. augusztus 12.
1.7321
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Több hírforrás szerint is elkészült a Windows XP Service Pack 2, erre utal a Microsoft honlapja is, mely már az újdonság telepítésére készíti elő a felhasználókat.

Igaz, még nem tölthető le a frissítés, de további csúszások nem várhatóak. A Microsoft nemzetközi honlapján megjelent egy új oldal, melyen térítésmentesen meg lehet rendelni a javítócsomagot tartalmazó CD-t, és a magyar felhasználóknak szánt automatikus frissítést támogató nyitóoldalon is felkészítik a felhasználókat az SP2 érkezésére.

Bizonyos információk szerint a javítást már ki is adták, igaz, egyelőre még csak a PC gyártóknak, akik így kérésre a legfrissebb Windows XP változattal telepíthetik elő gépeiket. Az automatikus frissítésű letöltési rendszeren át várhatóan 100 millió felhasználó fogja letölteni az XP2-t a következő két hónapban, a szolgáltatás keretén belül várhatóan augusztus vége felé lesz elérhető a frissítőcsomag. Bár egyes források szerint az angol verzió augusztus 25-én, a magyar pedig szeptember 8-án jelenik meg, tekintettel a hatalmas érdeklődésre, az interneten már hetekkel előbb is letölthetővé válhat a csomag. Az SP2 alapvetően továbbra is a biztonsági kérdésekre koncentrál, ebben nem történt változás a fejlesztés, és a többszöri elhalasztás során, ám mivel a Windows XP Home Edition Service Pack 2 nagyjából 80 MB, míg a Windows XP Professional-t frissítő változat közel 92 MB méretű lesz, a vállalat mindenképpen az automatikus frissítést ajánlja, ezzel széthúzható időben a letöltések menete, és kisebb terhet rak a szerverekre.

Kapcsolódó linkek:
Microsoft Corporation
Microsoft Windows XP SP2 angol nyelvű megrendelő oldal
Microsoft Windows XP SP2 magyar nyelvű megrendelő oldal
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljaXTomiX0029 profilja