Elkészült az Ubuntu 12.10 harmadik alfa kiadása

2012. július 29.
2.3191
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Kate Stewart néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy a Canonical fejlesztőcsapata elkészítette és immár kipróbálható az elkövetkező Ubuntu 12.10 operációs rendszerüknek harmadik alfa kiadása.

A frissen kiadott közlemény ezúttal is felhívja a felhasználók figyelmét, hogy a most megjelent Alpha 3-as változat még nem tükrözi a végleges operációs rendszer képességeit, emellett még több hibát is tartalmazhat, ezért munkavégzésre, illetve éles rendszeren való használatát nem javasolják. Akárcsak az összes friss kiadás, a Quantal Quetzal névre keresztelt Ubuntu is számtalan frissített csomaggal érkezik, amik közül több azonban egyelőre csak kísérleti jelleggel van jelen.

A most bemutatkozó Ubuntu 12.10 Alpha 3 a jelenlegi legfrissebb, 3.5-ös verzióból fejlesztett 3.5.0-6.6-os Linux rendszermaggal van felvértezve, és ahogy az már könnyedén kitalálható, a GNOME asztali környezetből is a legfrissebb variánst kínálja a felhasználóknak, vagyis a 3.5.4-es számozással ellátott megoldást. A szóban forgó GNOME több újdonságot is felvonultat, ilyen például az alaposan átdolgozott, és immár "Files" névvel illetett Nautilus, valamint szintén átformált Empathy alkalmazás.

Az Unity 6 interfész legelső példánya szintén helyet kapott az Alpha 3-as újdonságban, ami temérdek hibajavítás, valamint többek között megújult és frissített "Session" és "Dátum és idő" indikátort vonultat fel. Az Ubuntu 12.10 aktuális fejlesztői kiadásából persze nem hiányoznak az olyan népszerű alkalmazások legfrissebb példányai sem, mint például a Mozilla Firefox webböngésző 15.0 béta, illetve a LibreOffice irodai programcsomag 3.6 RC2-es változata.

Az Ubuntu 12.10 Alpha 3 alapesetben kizárólag csak a Python 3-at tartalmazza, viszont a korábbi Python 2 alapú programokról sem kell lemondanunk, ugyanis azok a rendelkezésre álló "python" csomag bevetésével könnyedén működésre bírhatóak. Az újdonságok frontján köszönthetjük még az új X.Org Server 1.12 és Mesa 8.0.3 megoldásokat is.

A készülő Ubuntu 12.10 most beharangozott harmadik alfa kiadása már letölthető az alábbi linkeken keresztül, és ahogy azt már megszokhattuk, természetesen már mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites konfigurációkra szabott ISO képállományok közül válogathatunk.

A 32 bites Ubuntu 12.10 Alpha 3 letöltése (764,3 MB).
A 64 bites Ubuntu 12.10 Alpha 3 letöltése (771,3 MB).
3 hozzászólás

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 19 napja

Én is a béta állapotú verziókat szoktam először feltenni.

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 19 napja

Én külön partícióra simán

válasz erre

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 19 napja

Azért alfában még nem merem feltenni.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja