Elkészült az Oracle Linux új rendszermagja

2012. március 14.
2.2581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az Oracle a tegnapi napon bejelentette, hogy elkészültek az Oracle Linux operációs rendszerükre kihegyezett, Unbreakable Enterprise Kernel Release 2 névre keresztelt legfrissebb kernelük.

A szóban forgó frissítés több újdonságot is tartalmaz, de a mérnökök emellett különös gondot fordítottak a kompatibilitásra is, ugyanis az újonnan felbukkant kernel teljes mértékben képes együttműködni az Oracle Linux 5-ös és 6-os verziójával is. Az Oracle Linux egy a nagy hírű Red Hat Enterprise Linux alapjaira építkező disztribúció.

Az Oracle saját megoldása eredetileg a 2.6.32-es Linux kernel átdolgozásaként látta meg a napvilágot, azonban az aktuális kiadása már a 3.0.16-os verziószámot viselő rendszermag képességeit kamatoztatja, vagyis annak az összes friss fejlesztésével is rendelkezik. Az Unbreakable Enterprise Kernel R2 frissítéssel már az Oracle Linux számára is megérkezett a teljes körű Btrfs fájlrendszer támogatás, ami lényegesen megkönnyíti a nagy mennyiségű információk menedzselését, emellett lehetővé teszi akár a 16 exabyte-os kötetek kezelését, és a szilárdtest-meghajtókhoz már optimalizált működést biztosít.

A 3.0.16-os Linux kernel nyújtotta újdonságok között még szerepel a jobb feladatütemezés, hálózatkezelés, és nem utolsó sorban a tovább fejlődött memóriakezelés. A jelenlegi kiadásban már tesztelésre elérhető a DTrace (Dynamic Trace), illetve a Containers technológia is, amik közül az előbbi az alkalmazások és az operációs rendszer működését képes elemezni, az utóbbi pedig az éppen futtatott alkalmazásokat képes egymástól teljes mértékben elszeparálni.

Az Oracle KSplice szoftver segítségével az új Unbreakable Enterprise Kernel Release 2 frissítést anélkül telepíthetik a felhasználók, hogy a rendszerüket újra kellene indítani.
2 hozzászólás

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 14 napja

Újraindítás nélküli kernelfrissítés? Na ez brutál!

válasz erre

DoubleW

8 éve, 7 hónapja és 14 napja

+1 Jónak hangzikJobb feladatütemezés,hálózatkezelés,memóriakezelés!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profilja