Elkészült az AV Linux 6.0 végleges kiadása

2012. augusztus 18.
2.9261
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok folyamán Glen MacArthur bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és letölthető az AV Linux operációs rendszerüknek legfrissebb, immár 6.0-ás verziószámra lépett kiadása.

Aki esetleg nem ismerné, az AV Linux egy a legendás stabilitású Debian Linuxra épülő disztribúció, amit a fejlesztők kifejezetten az audio, video, illetve grafikai munkálatokra hegyeztek ki, így nem meglepő, hogy a rendszer már alapértelmezésben is bőséges szoftverválasztékot vonultat fel az említett feladatokhoz.

A "The Now" névre keresztelt 6.0-ás változat már a 3.0.36-os számozást viselő Linux rendszermaggal van felvértezve, amin a fejlesztők olyan módosításokat eszközöltek, mint például az engedélyezett IRQ threading, így ennek hatására a rendszer kiváló audioteljesítménnyel büszkélkedhet. A Squeeze backport-ból persze a legfrissebb X.Org is jelen van, de a leglátványosabb újítást kétségkívül az átdolgozott grafikus felület jelenti, ami már új kinézetet és menü-gombot, valamint egy felső indítópanelt kapott.

Az operációs rendszer bootolásán is sokat javítottak és optimalizáltak a fejlesztők, így az AV Linux 6.0 immár függőség-alapú eljárással töltődik be. A kiadás felhozatalában újdonságként bukkan fel többek között a Harrison Mixbus 2.1, a Nitrogen, az új Hydrogen dobkészletek, az Ardour3 b5 SVN, a Synfig Studio, valamint a K3B, de ezek mellett természetesen az olyan jól megszokott programok friss verzióiról sem kell lemondanunk, mint például a LibreOffice. Az AV Linux frissen beharangozott 6.0-ás "The Now" kiadása már letölthető az alábbi linken keresztül.

Az AV Linux 6.0 letöltése (2,5 GB).
2 hozzászólás

Raiden

12 éve, 8 hónapja és 6 napja

2.5 GB Nem sajnálták ki az anyagot,a puppy iso-jába is kéne pár előre készített csomag,könnyebb lenne az élet,legfeljebb 120~180MB helyett 400MB körül lenne,az még mindig nem egy tele cd.mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 6 napja

Zúzandó.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja