Elkészült az ArtistX legújabb 1.3-as kiadása

2012. szeptember 26.
2.5831
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napokban a Linuxok világa újabb érdekes taggal bővül, ugyanis Marco Ghirlanda bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár letölthető az ArtistX névre keresztelt operációs rendszerüknek legfrissebb, 1.3-as verzióra fejlődött végleges kiadása.

Aki esetleg nem ismerné, az ArtistX egy a népszerű Ubuntu disztribúcióra épülő operációs rendszer, amivel a fejlesztők kifejezetten a zenei vagy grafikus pályán tevékenykedő felhasználókat célozzák meg, de ezeken kívül a kiadás természetesen még a különféle videomunkálatokra is teljes mértékben fel van készítve.

A most elkészült ArtistX 1.3 a 3.0.0-15-ös számozást viselő Linux rendszermaggal van felvértezve, asztali környezetek közül pedig a KDE Software Compilation 4.8-at, valamint az Unity-től megfosztott GNOME 3.4-et kínálja a felhasználóknak.

Az új kiadás ISO lemezképe közel 2.500 ingyenes multimédiás alkalmazást tartalmaz, így nem meglepő, hogy a felhozatalban megtalálhatóak az olyan népszer programok is, mint például a GIMP, Inkscape, Nip2, Krita, Synfig, Rawstudio, Skencil, Hugin, Blender, Wings3D, K3D, Cinelerra, Openshot, Kino, Kdenlive, Pitivi, Avidemux, Devede, Mplayer, Videolan, Xine, Kaffeine, Kmplayer, LastFM, Rosegarden, Ardour, TerminatorX, illetve Cecilia/Csound is. Az ArtistX most beharangozott 1.3-es kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva (3.800 MB-os ISO képfájl).

Elkészült az ArtistX legújabb 1.3-as kiadása - 2. kép


Elkészült az ArtistX legújabb 1.3-as kiadása - 3. kép

Az ArtistX 1.3 letöltése (3.800 MB).
3 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

12 éve, 6 hónapja és 22 napja

[Tiltott felhasználó!]

Raiden

12 éve, 6 hónapja és 22 napja

Ha jól tudom ez a 3.0.0-15--kernel még az Ubuntu 10.10-ben is dorombolt.

válasz erre

Raiden

12 éve, 6 hónapja és 22 napja

Baszki,ez állat!meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja