Elkészült az antiX 13 végleges kiadása

2013. június 05.
2.0461
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Közel négy hónappal az antiX 13 első béta változata után a fejlesztőcsapat végül bejelentette, hogy elkészült és már letölthető a Luddite névre keresztelt operációs rendszerüknek végleges formát öltött kiadása.

Aki esetleg nem ismerné, az antiX egy a legendás stabilitású Debian disztribúció alapjaira építkező ingyenes Linux, aminek fejlesztésénél elsődleges célkitűzés volt, hogy az operációs rendszer még az öreg, illetve a gyengébb hardverekkel rendelkező számítógépeken is villámgyorsan és gördülékenyen tudjon működni.

A kiadás mindegyik változata a 3.7.10-es Linux rendszermag egy erősen módosított példányával érkezik, ami a változtatások eredményeként immár minden gond nélkül képes bootolni az olyan öreg konfigurációkon is, amelyek például a veterán Intel Pentium I, vagy az AMD K5/K6 processzorokkal rendelkeznek. Akiknek esetleg újabb kernelre lenne szükségük, a tárolóban megtalálható még a 3.9.2-es verziószámú megoldás is.

Az újdonságok közé tartozik, hogy a rendszer 32 bites és 64 bites változatban is elérhető lett, de a felhozatalban szerepel még többek között a LibreOffice 4, a gyorsabb rendszerbetöltés, az átdolgozott live boot-menü, a SpaceFM asztal integráció, valamint a telepítő xfs, jfs, ext2 és btrfs fájlrendszer támogatása is. A most bemutatkozó antiX 13 Luddite már letölthető ezen a linken keresztül.
5 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 3 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

Vendég

7 éve, 3 hónapja és 15 napja

Régi gépre tökéletes megoldás!

válasz erre

Vendég

7 éve, 3 hónapja és 15 napja

Komoly rendszer!

válasz erre

marco

7 éve, 3 hónapja és 15 napja

RED írta:
Hmmm... Most vettem észre, érdemes egy pillantást vetni a képre, hogy mennyi RAM-mal fut az oprendszer...
BAKKER!!!!

válasz erre

[Tiltott felhasználó!]

7 éve, 3 hónapja és 15 napja

[Tiltott felhasználó!]

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gargameth profiljaImperator profiljamarco profilja