Elkészült a Zenwalk Linux 7.2 ötödik RC kiadása

2012. augusztus 31.
2.4571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Jean-Philippe Guillemin az elmúlt napokban bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár kipróbálható az elkövetkező Zenwalk Linux 7.2-es operációs rendszerüknek legfrissebb, ötödik kiadásra jelölt változata.

A Zenwalk Linux egy a népszerű Slackware disztribúcióra épülő ingyenes operációs rendszer, aminek fejlesztésénél az illetékesek elsősorban a letisztult megjelenésű, sallangoktól mentes, valamint a lehető legfürgébb működésű kialakítás elérésére fókuszáltak. A közleményben a fejlesztők kihangsúlyozták, hogy a jelenlegi Release Candidate 5 verzió még nem tükrözi a majdani végleges kiadás képességét, és emellett több hibát is tartalmazhat, ezért éles rendszeren való használatát, valamint munkavégzésre nem ajánlják.

A Zenwalk Linux 7.2 RC5 a 3.4.8-as számozást viselő Linux rendszermag képességeit kamatoztatja, amit a csapat kiegészített még BFS támogatással is, míg asztali környezetek közül a legfrissebbnek számító, 4.10-es verziószámú Xfce áll a felhasználók rendelkezésére. Az új kiadás felhozatalából természetesen nem hiányoznak a kötelezőnek mondható hibajavítások sem, de az illetékesek ezen kívül még az összes elérhető csomagot is a legújabb verzióra frissítette.

A Release Candidate 5 főbb vonásai közül a bejelentés kiemelte a kínálatban helyet kapott Mozilla Firefox webböngésző 14.0.1-es változatát, a Mozilla Thunderbird 14-et, a multi-mirror támogatású Netpkg 4.9.1-et, a GTK 2.24.10 és GTK 3.4.4-et, a GIMP 2.8-at, valamint a LibreOffice irodai programcsomag 3.5-ös variánsát. A készülő Zenwalk Linux 7.2 most bejelentett RC5-ös kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva.

Elkészült a Zenwalk Linux 7.2 ötödik RC kiadása - 2. kép


Elkészült a Zenwalk Linux 7.2 ötödik RC kiadása - 3. kép

A Zenwalk Linux 7.2 RC5 letöltése (642,2 MB).
3 hozzászólás

Vendég

8 éve, 7 hónapja és 27 napja

Raiden írta:
Nem Magyar.
ha nem próbáltad ki, legalább utánakereshettél volna, mielőtt hülyeséget mondasz. tud magyarul, hozzávaló magyar doksikkal és magyar honlap is van.

válasz erre

Raiden

9 éve, 1 hónapja és 14 napja

Nem Magyar.

válasz erre

Vendég

9 éve, 1 hónapja és 14 napja

Nem csúnya!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaWickedSick profilja