Elkészült a Tiny Core Linux új 4.4-es kiadása

2012. március 21.
2.5361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Robert Shingledecker az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár letölthető a Tiny Core Linux operációs rendszerüknek legújabb, 4.4-es verziószámmal ellátott végleges kiadása.

Ahogy azt már a neve is mutatja, a Tiny Core egy Linux alapokra építkező ingyenes operációs rendszer, amivel a fejlesztők kifejezetten a régi számítógép konfigurációval rendelkező felhasználókat célozzák meg. Ennek fényében nem meglepő, hogy a fejlesztésnél törekedtek a lehető legkisebb, leggyorsabb megoldás elérésére, de emellett különös gondot fordítottak a rendszer bővíthetőségére is.

Az operációs rendszer különlegessége, hogy a magja folyamatosan a rendszermemóriában tartózkodik, ezáltal villámgyors működést és rendszerbetöltést kínál a felhasználóknak. A frissen bejelentett Tiny Core Linux 4.4 leglényegesebb újdonsága, hogy már a 3.0.21-es verziószámot viselő Linux kernel képességeit kamatoztatja, de ahogy azt már az új Linux kiadásoktól megszokhattuk, kínálatából természetesen nem hiányoznak a hibajavítások és a frissítések sem.

Az új kiadás a helymegtakarítás érdekében már újratömörített modulokkal érkezett meg, emellett a nagyon régi laptopokhoz engedélyezve lett az isa libdata, míg a javítások és frissítések frontján többek között felbukkant a tc-config, az Xprogs, a search.sh, az appbrowser, a filetool.sh, illetve a rebuildfstab is.

A Tiny Core Linux 4.4 frissen elkészült három változata már letölthető az alábbi linken keresztül. Az operációs rendszer változatai a következőek:

TinyCore. 12 MB-os telepítő, vezetékes hálózattal rendelkező új felhasználóknak ajánlott. FLTK és FLWM grafikus felület, valamint a hozzájuk tartozó X/GUI kiterjesztések.
CorePlus. 64 MB-os telepítő, szintén kezdő felhasználók részére, vezetéknélküli hálózat támogatással, beállítható billentyűzet-kiosztással, illetve hétféle ablakkezelővel.
Core. 8 MB-os telepítő, karakteres kezelőfelület, szerverekhez valamint egyedi felépítésű rendszer létrehozásához.

A Tiny Core Linux 4.4 letöltése.
2 hozzászólás

rDAVE

11 éve, 8 hónapja és 3 napja

badam10 írta:
Bőven vannak hiányoságaim ilyen téren..
Nem is hallottam még erről
Én igen. nyelvnyújtó smiley Bár a többségét én se ismerem, annyi rendszer van. röhögő smiley

válasz erre

badam10

11 éve, 8 hónapja és 3 napja

Bőven vannak hiányoságaim ilyen téren..
Nem is hallottam még erről

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaKisember001 profiljaManiac profilja