Elkészült a Snowlinux 4 első RC kiadása

2013. január 02.
2.1711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Újév alkalmából, Lars Torben Kremer bejelentette, hogy az elkövetkező Snowlinux 4 operációs rendszerük legelső kiadásra jelölt változata mindenki számára elérhető.

A most bemutatkozó Release Candidate kiadás a masszív Debian/GNU Linux 7.0 Wheezy alapjaira épül, Linux rendszermagból pedig a 3.5-ös verziószámú megoldást kínálja. A Glacier névre keresztelt Snowlinux 4.0 az illetékesek elmondása szerint egészen 2017 februárjáig teljes körű támogatást fog élvezni.

Asztali környezetből a klasszikus GNOME kinézetet idéző MATE 1.4 áll a felhasználók rendelkezésére, aminek megjelenését a fejlesztőcsapat átdolgozott Snowlinux Metal kinézettel, valamint a legfrissebb Faience ikonkészlettel egészített ki.

Az újdonságok frontján bukkant fel a snowMenu névre keresztelt menü, amit az alkotók kiegészítettek még a snowMount elnevezésű, mountolásban segédkező minialkalmazásukkal is. Az eddigi GDM 3 login menedzser is leváltásra került, helyette e feladatokat a LightDM látja el. Az aktuális kiadás alapértelmezett azonnali üzenetküldője a Pidgin lett, de emellett az olyan népszerű programok is megtalálhatóak a felhozatalban, mint például a Firefox 17 és Thunderbird 17 páros, a LibreOffice irodai programcsomag, valamint a Rhythmbox és Shotwell.

A frissen beharangozott Snowlinux 4 Glacier RC már letölthető az alábbi linkeken keresztül, és ahogy azt már megszokhattuk, a kínálatban megtalálható mind a 32 bites (PAE támogatással), mind pedig a 64 bites rendszerekre kihegyezett ISO képállományok.

A Snowlinux 4 Glacier RC rendszerkövetelménye:
X86-os központi feldolgozó.
256 MB rendszermemória.
2 GB üres lemezterület.
Legalább 800 X 600-as felbontást támogató grafikus vezérlő.
CD-ROM optikai meghajtó, vagy USB csatlakozó.

A 32 bites Snowlinux 4 RC letöltése (985 MB).
A 64 bites Snowlinux 4 RC letöltése (1008 MB).
3 hozzászólás

Vendég

12 éve, 3 hónapja és 8 napja

Szedem.mosolygó smiley

válasz erre

Raiden

12 éve, 3 hónapja és 8 napja

Jól néz ki,de kihagyom.Inkább a kisebb disztrók felé fordulok,azok érdekesebbek.röhögő smiley

válasz erre

Marduk

12 éve, 3 hónapja és 8 napja

Hehe ez annyira jól néz ki mosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profilja