Elkészült a Snowlinux 2 MATE végleges kiadása

2012. május 30.
1.5301
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A jelek szerint Lars Torben Kremer és fejlesztőcsapata a Snowlinux 2 MATE első RC változatának megjelenése óta egy másodpercnyi időt sem vesztegetett, ugyanis alig egy héttel az említett Release Candidate megjelenése után már be is jelentették az operációs rendszerüknek végleges kiadását is.

A frissen megérkezett Snowlinux 2 MATE egy a népszerű Ubuntu disztribúcióra épülő megoldás, ami a legújabb Precise Pangolin 12.04-hez hasonlóan szintén LTS rendszerként látta meg a napvilágot, vagyis a fejlesztőcsapat egészen 2017 áprilisáig szolgáltat a rendszerhez és csomagjaihoz frissítéseket és hibajavításokat.

A Cream névre keresztelt operációs rendszer a 3.2.0-ás verziószámmal jelölt Linux rendszermaggal van felvértezve, asztali környezetek közül pedig a GNOME 2 klasszikus megjelenését tükröző MATE 1.2-es verzióját kínálja a felhasználóknak. Az említett felület az új Snowlinux-Metal témával érkezik, aminek külsejét az azonos elnevezésű ikonkészlettel csiszolták tovább.

A Snowlinux 2 MATE végleges kiadása teljes körű támogatást nyújt a Medibuntu, a multiverse, valamint universe tárolókhoz, de emellett az elődeivel összevetve már átgondoltabb szoftverválasztékkal, és nem utolsósorban lényegesen továbbjavított működési sebességgel büszkélkedhet.

Az alapértelmezett csomagok között természetesen megtalálhatóak többek között az olyan népszerű programok is, mint például a Chromium 18 és Mozilla Firefox 12 webböngészők, a Mozilla Thunderbird 12.0.1, a Banshee, az IceDove, valamint a Shotwell.

A Snowlinux 2 MATE most bejelentett végleges kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva, és ahogy azt már megszokhattuk, a felhozatalban egyaránt megtalálható a 32 bites (780 MB) és a 64 bites (752 MB) rendszerekre szabott ISO képállományok is.

A Snowlinux 2 MATE Cream rendszerkövetelménye:
X86-os központi feldolgozó.
512 MB rendszermemória.
4 GB üres lemezterület.
Minimum 800 X 600-as felbontást támogató grafikus vezérlő.
CD-ROM optikai meghajtó, vagy USB csatlakozó.

A Snowlinux 2 MATE Cream letöltése.
2 hozzászólás

Johnnnnny

12 éve, 11 hónapja és 2 napja

Érdekesnek tűnik, majd lehet feldobom virtualboxra... egy próbát megérmosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 11 hónapja és 2 napja

Sokkal jobb a gnome 2 mint a 3, ki is próbálom.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja