Elkészült a siduction 12.1 első RC kiadása

2012. május 17.
1.5681
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Ferdinand Thommes a tegnapi napon bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár kipróbálható az elkövetkező siduction 12.1 operációs rendszerüknek legelső kiadásra jelölt változata.

A siduction egy a népszerű Debian GNU/Linux disztribúcióra épülő, nyílt fejlesztői modell keretében született megoldás, ami elsősorban asztali gépeket célozza meg. Az illetékesek kiemelték, hogy a siduction 12.1 jelenlegi Release Candidate verziója még nem tükrözi a majdani végleges kiadás képességeit és funkcióit, emellett még több hibát is tartalmazhat, ezért munkavégzésre és éles rendszeren való használatát nem javasolják.

A siduction 12.1 RC jelenleg háromféle live CD lemezkép formájában érhető el, amik egymástól lényegében csak az általuk felvonultatott asztali környezet miatt térnek el. Az operációs rendszer változattól függően a KDE Software Compilation 4.8.3, az LX DE, vagy az Xfce 4.8-cal érhető el, és az már szinte természetesnek vehető, hogy mindhárom verziónak mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites rendszerekre kihegyezett variánsa rendelkezésre áll.

Az előbb felsorolt lemezképek a "dd", vagy a "cat" bevetésével könnyedén telepíthetőek bármilyen USB-s adattárolóra. A "Desperado" névre keresztelt kiadás a 3.3.6-os verziószámot viselő, a fejlesztőcsapat által továbbcsiszolt Linux rendszermag képességeit kamatoztatja, ami mellé az X.Org Server 1.12.1-et társították.

Az illetékesek a kötelezőnek mondható hibajavításokon kívül persze több újítást is bevezettek, ilyen például az operációs rendszer átdolgozott telepítője, ami többek között már a btrfs fájlrendszer használatát is felkínálja. A siduction 12.1 Release Candidate KDE, LX DE és Xfce asztali környezettel felvértezett verziói már letölthetőek az alábbi linkre kattintva.

A siduction 12.1 Release Candidate letöltése.
1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 21 napja

Nem rossz disztro

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Remulto profiljaManiac profiljamarco profiljaBotyi profilja