Elkészült a ROSA Marathon 2012 végleges kiadása

2012. május 15.
1.6711
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A felhasználók május elején ismerkedhettek meg a ROSA Marathon 2012 első Release Candidate, vagyis kiadásra jelölt változatával, azonban a napokban Konstantin Kochereshkin bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával immár az operációs rendszer végleges kiadásával is elkészültek, és az már letölthető.

A ROSA Marathon egy a Mandriva disztribúció alapjait kamatoztató operációs rendszer, ami a ROSA Company saját fejlesztésű ABF (Advanced Build Farm) megoldására építkezik. A most megjelent ROSA Marathon 2012 a fejlesztőcsapat legelső LTS (Long-Term Support) változatú operációs rendszere, vagyis elkészülte után a vállalat öt éven keresztül biztosít hozzá frissítést és hibajavítást, mind asztali gépek, mind pedig szerverek esetében.

A most elkészült ROSA Marathon 2012 a 3.0.28-as Linux rendszermagra épül, asztali környezetek közül pedig a KDE Software Compilation 4.8.2 egy alaposan átszabott variánsát kínálja a felhasználóknak, ami a csapat munkájának köszönhetően további funkciókkal, valamint alkalmazásokkal lett felvértezve.

Az operációs rendszer felhozatalból természetesen nem hiányoznak az olyan megszokott és népszerű alkalmazások sem, mint a Mozilla Firefox 10.0.2 LTS, a Mozilla Thunderbird 10.0.2 LTS, az Amarok 2.5.0, valamint a LibreOffice irodai programcsomag 3.4.5-ös változata, de a kínálatot a ROSALab saját fejlesztésű ROSA SimpleWelcome, ROSA Time Frame, ROSA Klook (különféle fájlformátumok gyorsnézete), ROSA Sphere Client, ROSA StackFolder, ROSA RocketBar, valamint a különleges szolgáltatásokkal kibővített ROSA Media Player megoldása teszi teljessé.

A ROSA Marathon 2012 most elkészült végleges kiadásának "Free" és "Extended Edition" változatai már letölthetőek az alábbi linkre kattintva, és ahogy azt már megszokhattuk, természetesen mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites konfigurációkra kihegyezett ISO lemezképek közül válogathatunk.

A ROSA Marathon 2012 letöltése.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja