Elkészült a Puppy Slacko új 5.3.3-as kiadása

2012. május 08.
3.8501
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Barry Kauler néhány napja bejelentette, hogy elkészült és immár letölthető a Puppy Linux "Slacko" operációs rendszerüknek legfrissebb 5.3.3-as kiadása, ami lényegében a korábbi 5.3.1-es verzió frissítése.

A most beharangozott újdonság a 13.37-es Slackware Linux operációs rendszerre épül, és a Salix, a Slackware, illetve a Slacky megoldások tárolóiból származó csomagokat alkalmazza. Az egyik leglényegesebb frissítés, hogy az aktuális 5.3.3-as változat már a 3.1.10-es verziószámot viselő Linux rendszermagot tartalmazza, de emellett persze még további újdonságokkal is találkozhatunk.

Az alapértelmezett webböngésző már a SeaMonkey 2.9.1 lett, de természetesen a Chromium, a Netsurf, a Mozilla Firefox, a Dillo, valamint az Opera telepítői is rendelkezésre állnak. Az ISO lemezképfájl immár rendelkezik SCSI boot támogatással, a Puppy Package Manager pedig fel lett készítve a txz és tgz formátumú Slackware, Slacky és Salix csomagokra is.

A kínálatban megjelent a Quickpet lite verziójaként ismert Slickpet, ami már minden gond nélkül megbirkózik az SFS csomagok telepítésével is. Az operációs rendszer felhozatalában többek között megtalálható még a Java Runtime Environment, a Samba 3.5.4, a Samba-TNG, az Abiword, a Gnumeric, illetve a népszerű LibreOffice irodai programcsomag 3.5.3-as kiadása is.

A Puppy Linux Slacko 5.3.3-nak elkészült még a netboot verziója is (PAE), ami lehetővé teszi az operációs rendszer LAN-on keresztüli bootolását. A Slacko legfrissebb 5.3.3-as kiadásának hagyományos és PAE változata már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A Puppy Linux Slacko 5.3.3 letöltése.
1 hozzászólás

Vendég

9 éve, 5 hónapja és 21 napja

Ez a lanos boot de komoly!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt