Elkészült a Linuxos pendrive-okat helyettesítő Android alkalmazás

2013. március 01.
3.8331
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Már megszokottnak mondható, hogy ha egy Linux operációs rendszert telepítés nélkül pendrive-ról, esetleg CD vagy DVD optikai lemezről futtatunk, ám a napokban egy újabb, meglehetősen érdekes szoftver látott napvilágot, ami a fent említett rendszerindítást hivatott más síkra terelni.

A DriveDroid névre keresztelt újdonság személyében egy androidos okostelefonokra kihegyezett alkalmazást köszönthetünk, aminek segítségével az előbb említett adattárolók helyett immár közvetlenül a telefonnal - illetve a rajta található Linux operációs rendszerrel - lehet elindítani a számítógépet.

A DriveDroid használatával tulajdonképpen az USB kapura csatlakoztatott telefon tárolja a PC elindításához szükséges Linux lemezképet, ami bootolás után közvetlenül a rendszermemóriából fog futni. A szoftver többek között az olyan népszerű disztribúciókat is támogatja, mint például a Debian, openSUSE, Gentoo, Arch, SliTaz, Fedora és Ubuntu, ám amennyiben egyikkel sem rendelkeznénk, az alkalmazáson keresztül könnyedén letölthetünk egyet.

Az újdonság a felsoroltak mellett még képes üres USB lemezképek létrehozására is, amiknek tartalmához számítógépen keresztül egyszerűen hozzá lehet férni. A szoftver egyik alapkövetelménye a rootolt, Android rendszert futtató okostelefon, és persze a kiszemelt PC-nek is támogatnia kell az USB porton keresztüli rendszerindítást. A most bemutatkozó DriveDroid már letölthető a Google Play kínálatából.
2 hozzászólás

Vendég

12 éve, 1 hónapja és 6 napja

Nagyon faja! mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 1 hónapja és 6 napja

Ez ***** jó! meglepett smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja