Elkészült a Linux Mint 12 KDE kiadása

2012. február 08.
1.6141
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Clement Lefebvre és fejlesztőcsapata az elmúlt napok folyamán bejelentette a hatalmas népszerűségnek örvendő Linux Mint operációs rendszerüknek legfrissebb, Linux Mint 12 Lisa KDE névre keresztelt kiadását.

A Linux Mint egy teljesen ingyenes Linux disztribúció, ami a nagy hírű Ubuntu Linux alapjaira építkezik, az aktuális kiadás pedig elsősorban a KDE asztali környezetet kedvelő felhasználókat célozza meg. Az új Linux Mint 12 Lisa KDE a 3.0-ás verziószámú Linux kernel köré épül, az említett KDE grafikus felületből pedig az új 4.7.4-es kiadással van felvértezve.

A frissen megérkezett operációs rendszer egyik leglényegesebb újítása, hogy már úgynevezett Hybrid ISO állományként érhető el, aminek köszönhetően ha pendrive-on szeretnénk létrehozni a telepítőt, immár nem feltétlenül szükségesek az olyan segédprogramok használata mint a "Startup Disk Creator", vagy a "Unetbootin". A szóban forgó hibrid lemezkép telepítő rendszere egyszerűen a "dd" paranccsal, vagy pedig egy grafikus frontendjének segítségével néhány szimpla mozdulattal USB-s meghajtóra másolható.

Az új verzióban a fejlesztők már a keresőmotoron is változtattak, ugyanis az alapértelmezett megoldás immár a Duck Duck Go lett, de ahogy azokat már az új Linux kiadásoknál megszokhattunk, a kínálatból persze ezúttal sem hiányoznak a különféle hibajavítások, illetve finomítások.

A Linux Mint 12 Lisa KDE rendszerkövetelménye:
32 bites vagy 64 bites X86-os központi feldolgozó
512 MB rendszermemória, de a kényelmes használathoz 1 GB ajánlott
5 GB üres terület a háttértárolón
800 X 600-as felbontást támogató grafikus vezérlő
DVD optikai meghajtó, vagy USB portot használó meghajtó

Az új Linux Mint 12 Lisa KDE kiadásának 32 bites és 64 bites változatai már letölthetőek az alábbi linkre kattintva.

A Linux Mint 12 Lisa KDE letöltése
1 hozzászólás

Vendég

9 éve, 2 hónapja és 25 napja

Régóta tervezem a Mintre váltást. Eddig a KDE hiánya tartott vissza. Eddig!

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljaWickedSick profiljaManiac profilja