Elkészült a Knoppix legfrissebb kiadása

2012. augusztus 29.
4.6601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban Klaus Knopper bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár letölthető a népszerű Knoppix operációs rendszerüknek legfrissebb, 7.0.4-es számozásra fejlődött kiadása.

A Knoppix egy a legendás stabilitású Debian GNU/Linuxra épülő operációs rendszer, ami társai közül a kiemelkedő hardverkompatibilitásával tűnik ki. A most bemutatkozó Knoppix 7.0.4 egyaránt elérhető CD, illetve DVD optikai lemezre szabott ISO képállomány formájában is.

A Knoppix 7.0.4 a 3.4.9-es számozással ellátott Linux rendszermag képességeit kamatoztatja, ami mellé a 7.7-es X.Org-ot, valamint az 1.12.3-as XOrg Servert társították. A legfrissebb kiadás asztali környezetek közül alapértelmezetten az LX DE-t kínálja a felhasználóknak, de a DVD lemezekre igazított verzió esetében a "knoppix desktop=kde" boot opcióval a KDE Software Compilation 4.7.4, a "knoppix desktop=gnome" utasítással pedig a GNOME 3.4 megoldás is könnyedén munkára bírható.

A friss kiadás webböngészők közül a Chromium 21.0.1180.75, és a Mozilla Firefox/Iceweasel 10.0.6 példányokat vonultatja fel, de a felhozatalból természetesen nem hiányoznak az olyan népszerű programok sem, mint például az LibreOffice irodai programcsomag 3.5.4-es változata, a Windowsos szoftverek futtatását biztosító Wine 1.5.10, a VirtualBox 4.1.18, illetve a Viacam.

A frissítéseken kívül természetesen az újdonságokról sem kell lemondanunk, ugyanis a felsorolásban többek között megtalálható az ExFAT-fuse és az oprofile támogatás is. A 4 GB-nál több rendszermemóriával szerelt konfigurációknál a 64 bites kernel a "knoppix64" indítási opcióval aktiválható. A Knoppix most bemutatkozó 7.0.4-es kiadásának CD és DVD lemezekre szabott variánsai már letölthetőek az alábbi linkekre kattintva.

A Knoppix 7.0.4 CD letöltése (695,4 MB).
A Knoppix 7.0.4 DVD letöltése (3,9 GB).
4 hozzászólás

Raiden

12 éve, 8 hónapja

Visszaálltam magyar linuxra..mosolygó smiley
Kár hogy angol-német nyelven van csak,kb 2 perc alatt felállt a rendszer,úgy hogy mesa is rajta volt,full compizzal 5 percen belül már a csomagkezelőjét böngésztem magyar nyelvi pakk után kevés sikerrel,fel is telepítettem,fullban kb 15 perc alatt felmászott egy 6 GB-s vinyóra nagyon gyors,és jónak tűnik csak a magyar nyelv...szomorú smiley

válasz erre

Raiden

12 éve, 8 hónapja

Most raktam fel a cd/s verziot,igaz hogy angol,de gyors es alapbol felrakta a radeont gyorsitassal eggyutt.A net mint az ubuntunal,par katt,nagzon penge..meg ayert dolgoznom kell rajta,syeretnem magzaritani.

válasz erre

Raiden

12 éve, 8 hónapja és 1 napja

Én aláteszek egy 20GB-s vinyót,és hadd szóljon.VB-n keresztül nem jó,legfeljebb megcsodálásra.Ahogy nézem ez támogatja a gpu-m is ami jó hír.
Az ubuntut nem váltom le akármire,úgy kezeli a hangkártyám,meg az usb-s hsdpa netem mintha integrálva lennének.Csak hát a gyorsítás,az is fontos.mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 8 hónapja és 1 napja

Vboxot nekimosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja