Elkészült a KDE 4.10 végleges kiadása

2013. február 07.
1.8371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A KDE közösség a napokban bejelentette, hogy elkészült a népszerű KDE Software Compilation legfrissebb, 4.10-es számozást viselő végleges kiadása.

A grafikus felület legifjabb példánya már továbbfejlesztett támogatást kínál a különféle mobil eszközök részére, ráadásul a fejlesztőcsapat a külső megjelenésén is sokat csiszolt. A Plasma környezet több komponense már portolva lett a Qt Quick/QML framework-be, de az újdonságok frontján köszönthetjük még többek között a friss fejlesztésű nyomtatás kezelőt és Color Managment-et is.

A Kate, KMail és Konsole alkalmazások már kibővített szolgáltatásokkal és képességekkel várják a felhasználókat, míg az olyan csomagok, mint például a KDE-Edu, teljesen megújult formájukban vannak jelen. A KDE 4.10 már a Plasma SDK-val (Software Development Kit) érkezik, így QML-ben (Qt Markup Language) bármilyen Plasma widget könnyedén megírható hozzá.

A változtatások kínálatában még megtalálható az átszabott libKDEGames libary, valamint a KWin ablakkezelő új szkript-képessége is. Az illetékesek elmondásából az is kiderült, hogy a KDE 4.10 elődeinél immár lényegesen stabilabb és fürgébb működéssel dicsekedhet.
3 hozzászólás

marco

12 éve, 2 hónapja

Hosszú évekig KDE párti voltam, aztán átértem a Gnome-ra. Azóta is azt használom. Ezt azonban meg fogom most kukkolni.mosolygó smiley

válasz erre

Vendég

12 éve, 2 hónapja és 1 napja

Gyönyörű rendszer.

válasz erre

Raiden

12 éve, 2 hónapja és 1 napja

A KDE valóban nagyon szép,és rengeteget tud veri a wineket magasan.
De maradok Xfce-n.Az atomstabil,és gyors.kacsintó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profilja