Elkészült a Frugalware 1.7 második előzetese

2012. június 08.
1.4961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
James Buren az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár kipróbálható az elkövetkező a Frugalware Linux 1.7 pre2 jelzést viselő második technikai előzetese.

A Vajna Miklós által kezdeményezett Frugalware Linux egy a népszerű Slackware disztribúcióra épülő ingyenes operációs rendszer, ami az Arch Linuxhoz hasonlóan a Pacman csomagkezelő képességeit kamatoztatja. James Buren a bejelentésben kiemelte, hogy a jelenlegi 1.7 pre2 változat a végleges kiadásokkal ellentétben még több hibát is tartalmazhat, így munkavégzésre, valamint éles rendszeren való használatát nem javasolja.

A Gaia névre keresztelt rendszer aktuális kiadása már a 3.4.0-ás verziószámú Linux rendszermaggal van felvértezve, asztali környezetek közül pedig a KDE Software Compilation 4.8.2, a GNOME 3.4.2, valamint az Xfce 4.10 áll a felhasználók rendelkezésére. A Frugalware Linux 1.7 pre2 változatban az Xfce esetében az eddig használt SliM képernyőkezelő helyét immár a LightDM vette át.

A korábbi 1.6-os kiadástól eltérően az operációs rendszerek indításáért már nem a GRUB 1 felel, helyette ezt a feladatkört már az utódjának számító GRUB 2 tölti be, GCC-ből pedig a friss 4.7.0-ás verziót tartalmazza az aktuális rendszer. A Frugalware Linux 1.7 pre2 újdonságainak listáján szerepel még a teljesen új alapértelmezett háttérkép, de ezek mellett természetesen az olyan jól bevált és megszokott programokról sem kell lemondanunk, mint például a Mozilla Thunderbird 12, a Mozilla Firefox 12 webböngésző, illetve a régóta várt GIMP 2.8.

A Frugalware Linux 1.7 Gaia most beharangozott pre2-es második előzetese már letölthető az alábbi linkre kattintva.

A Frugalware Linux 1.7 pre2 Gaia letöltése.
nincs még hozzászólás

 

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja