Elkészült a Classic Shell legfrissebb 3.6.1-es változata

2012. augusztus 30.
3.0021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
A napokban a PC-s alkalmazások sora egy újabb érdekes taggal bővült, ugyanis a Classic Shell fejlesztőcsapata bejelentette, hogy elkészült és letölthető a Classic Shell névre keresztelt programjuknak legfrissebb, immár 3.6.1-es számozással jelölt kiadása.

A Classic Shell egy nyílt forráskódú, a Microsoft Windowsokra kihegyezett szoftver, aminek segítségével a Vista, a Windows 7 és a soron következő Windows 8 operációs rendszerek külsejének egyes részletei változtathatóak át a korábban megszokott klasszikus megoldásra, de emellett persze néhány régebbről megszokott funkció visszaállítására képes.

A program valójában három fő komponensből tevődik össze, amik a Classic Explorer, a Classic Start Menu és a Classic IE9 névvel lettek ellátva. A Classic Explorer modul a Windows Explorer régi eszközsávját állítja vissza, viszont ezt megtoldja még a státuszsorba megjelenített aktuális fájlmérettel, valamint a klasszikus másolási felülettel. A Classic IE9 beépülő értelemszerűen az Internet Explorert ruházza fel plusz funkciókkal, a Classic Start Menu társa pedig a Windowsok régi vágású, egyben ízlés szerint testreszabható Start menüjét kínálja a felhasználóknak, aminek kinézete letölthető skinek használatával könnyedén átállítható.

Az új kiadás lényegében egyetlen bug javítását hozta el, vagyis a fejlesztőcsapat sikeresen leszámolt a "new version" figyelmeztető ablak túlzottan gyakori felbukkanását okozó hibával. A Classic Shell új változatának további előnye, hogy már teljes mértékben fel van készítve a Microsoft új Windows 8-as operációs rendszerére, de ezen kívül még a tovább bővített személyre szabási opciók is gazdagítják a felhozatalát. A Classic Shell most bemutatkozó 3.6.1-es kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva.

Elkészült a Classic Shell legfrissebb 3.6.1-es változata - 2. kép

A Classic Shell 3.6.1 letöltése (8,7 MB).
1 hozzászólás

totyak

8 éve, 1 hónapja és 17 napja

Már a program nevéből "shell" gondoltam, hogy valami skin manipulátor progi lesz. Mért hiányoznak valakinek annyira régi win-ekből dolgok, nem értem. Az újakban is minden benne van, minden megtalálható, csak másképp.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

rDAVE profiljagery1113 profiljamarco profilja