Elkészült a Calculate Linux új 11.15-ös kiadása

2012. március 15.
1.7521
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Az elmúlt napok folyamán Alexander Tratsevskiy bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár letölthető a Calculate Linux legfrissebb, 11.15-ös verziószámot viselő kiadása.

A Calculate Linux egy orosz fejlesztésű, ingyenes operációs rendszer, ami a nagy népszerűségnek örvendő Gentoo Linux alapjaira épül, és emellett természetesen teljes mértékben kompatibilis is vele. A Calculate Linuxnak jelenleg hét változata született meg, mégpedig a Calculate Directory Server (CDS), a Calculate Linux Desktop KDE (CLD), GNOME (CLDG) és Xfce (CLDX), a Calculate Media Center (CMC), a Calculate Linux Scratch (CLS), illetve a Calculate Scratch Server (CSS).

Az operációs rendszer szóban forgó 11.15-ös változata a 3.2.8-as verziószámú Linux kernel köré épül, asztali környezetek közül pedig változattól függően az Xfce 4.8, a KDE Software Compilation 4.8.1, vagy a GNOME 3.2 áll a felhasználók rendelkezésére. A leglényegesebb újítás a CLDG kiadást érinti, ugyanis itt frissen bukkant fel a GNOME 3 és a GNOME Shell, viszont a fejlesztőcsapat közreműködésének köszönhetően az interfész megjelenése továbbra is megtartotta a Calculate Linux tipikus vonásait. Az újdonság persze minden gond nélkül kezeli az új EXT4 fájlrendszert, és elődjéhez hasonlóan telepíthető USB-s külső merevlemezre, vagy akár USB-s flash meghajtóra is.

Ahogy azt már az új Linux kiadásoknál már megszokhattuk, a Calculate Linux 11.15 is rengeteg új és frissített programcsomaggal lett ellátva, mint például az OpenLDAP 2.4.24., a LibreOffice 3.5 és az XMBC 11.0, de a kínálatából persze nem hiányoznak az olyan népszerű szoftverek sem, mint az új Chromium 17, a GIMP 2.6.11, és a digiKam 2.3.0. Az új Calculate Linux 11.15 kiadások 32 bites és 64 bites változatai már letölthetőek az alábbi linkre kattintva.

Elkészült a Calculate Linux új 11.15-ös kiadása - 2. kép

A Claculate Linux 11.15 letöltése
1 hozzászólás

marco

13 éve, 27 napja

Nem egy kispályás himihumi disztrót pakoltak össze az biztosröhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljatotyak profiljaManiac profilja