Elkészült a Brasa OS legújabb 0.9-es változata

2012. június 14.
1.7651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
RED profilja, adatai
RED
Marcelo Marchi Negreira az elmúlt napok folyamán bejelentette, hogy fejlesztőcsapatával elkészítették és immár letölthető a Brasa OS névre keresztelt operációs rendszerüknek legfrissebb, 0.9-es számozással ellátott végleges kiadása.

A Brasa OS egy ingyenes, nyílt forráskódú Linux operációs rendszer, ami a népszerű Debian GNU/Linux disztribúció alapjaira építkezik, fejlesztésénél pedig elsődleges szempont a lehető legegyszerűbb és legfürgébb működésű megoldás elérése volt.

A korábbi kiadással összevetve a legszembeötlőbb újdonság kétségkívül az alaposan átdolgozott megjelenés, amit a fejlesztők kiegészítettek még a Nitrogen háttérkép kezelő rendszerrel is. A szinte kötelezőnek mondható hibajavításokon kívül az illetékesek több módosítást is eszközöltek, amiknek köszönhetően az operációs rendszer már lényegesen gyorsabb és gördülékenyebb működéssel dicsekedhet.

A noteszgép tulajdonosoknak jó hír lehet, hogy az új kiadás már egy teljes egészében átszabott telepítőt kapott, ami rendelkezik a netbookokra kihegyezett installálási funkcióval is. A támogatott eszközök listáján többek között felbukkant a sokak által hiányolt Canon Lide 110-es szkenner is.

A felhozatalból természetesen nem hiányoznak az olyan népszerű alkalmazások frissített kiadásai sem, mint például az Asunder, Audacity, BleachBit, Bluetooth, Boinc, Brasero, Calibre, Cheese, ClamAV, Conky-std, Docker, Fatrat, File-Roller, Adobe Flash Player, GIMP, GParted, hardinfo, ISO Master, KeepassX, Network-Manager, NTP, OpenOffice.org, PlayOnLinux, Privoxy, Shotwell, Shutter, Snort, Sun Java 6 Runtime Environment, Tint2, Tomboy, Tor, Unace, Unetbootin, Unrar, VLC Media Player, XSane, XScreensaver, és Wine.

A Brasa OS most bejelentett 0.9-es kiadása már letölthető az alábbi linkre kattintva, és ahogy azt már megszokhattuk, természetesen mind a 32 bites, mind pedig a 64 bites rendszerekre szabott ISO lemezképek közül válogathatunk.

A Brasa OS 0.9 letöltése.
1 hozzászólás

Vendég

12 éve, 10 hónapja és 15 napja

Nem rossz

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja