Elindult a 'Legalizáljon - OpenOffice.org-gal' kampány

2006. május 09.
1.7581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az OpenOffice.org új kampányt jelentett be: "Get legal - Get OpenOffice.org", avagy "Legalizáljon - OpenOffice.org-gal".

Egy új webhely is készült, amely elmagyarázza, hogyan menekülhetünk meg a Microsoft Office licencköltségei és a licencnek való megfelelés problémái elől. 2006-ban a zárt fejlesztési modellben hívő szoftvercégek és ügynökségeik egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek, hogy szoftvereik illegális másolatait kiiktassák a piacról. Néhány napja a "World Intellectual Property Day" rendezvényen a BSA bejelentette, hogy rekordösszegű jutalmat ad bárkinek, aki illegális szoftvert felhasználó szervezetet jelent fel az Egyesült Királyságban.

A Microsoft felvásárolt egy olyan céget, amely a számítógépre telepített programok észlelésére specializálódott. A Microsoft bejelentette azt a szándékát is, hogy az internet felhasználásával illegális szoftverhasználatot leleplező programokat juttat el az MS-Office-t használó emberek számítógépeire.

Sok felhasználó számára ezek aggasztó fejlemények. A Microsoft licencei gyakran bonyolultak, és könnyű megszegni a követelményeiket, különösen ahogy egy szervezetnél nő a számítógépek száma. Sok fejlődő országban, ahol a külföldi valuta elérhetetlen, és a licencdíjak egyszerűen megfizethetetlenek, virágzik az illegális szoftvermásolás.

Az OpenOffice.org 2 egyszerű kiutat mutat a licenccsapdából. Az OpenOffice.org 2 ingyenes és szabad alternatívája a Microsoft Office termékeknek, például a Microsoft Word, Microsoft Excel és Microsoft Powerpoint programoknak. Az OpenOffice.org 2 nyílt forrású licenc alatt jelenik meg, bárki bármilyen célra használhatja a szoftvert (kereskedelmi célra is). A felhasználók szabadon továbbadhatják a szoftver másolatát barátaiknak, családtagjaiknak, hallgatóiknak, alkalmazottaiknak, egyszóval bárkinek.

Az OpenOffice.org 2 képes használni a Microsoft Office-ban készített fájlokat. A felhasználók átképzése hamar elvégezhető, vagy akár el is hagyható. A kutatások szerint az OpenOffice.org 2-re való átállás költsége minimális - egytizede az új Microsoft Office 2007-re való átállás költségének.

Kapcsolódó linkek:
OpenOffice.Org
nincs még hozzászólás

kapcsolódó hírek, cikkek

Nincsenek kapcsolódó cikkek.

 
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profilja