Elhunyt Gary Gygax, a Dungeons and Dragons atyja

2008. március 04.
2.5101
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Életének 70-ik esztendejében elhunyt Gary Gygax, a Dungeons and Dragons világának megalkotója.

Az a világ, melyet valaha megálmodott, majd létrohozott ma úgy él a köztudatban, mint a szerepjátékok világa. Ugyanis a Dungeons and Dragons, melyet kezdetben csak papír, toll és dobókockák segítségével játszottak adta az ötletét, szabályait az első szerepjátékoknak. Az általa létrehozott szabályrendszert olyan játékok használták, mint a Baldurs Gate, vagy a Neverwinter Nigths.

A Tolkien által ihletett fantáziavilág és Gary Gygax szabályrendszere, toll, papír, dobókocka: Hihetetlen népszerűségnek örvendett a DnD annak idején, de sokan még ma is a hagyományos módon játsszák. Érkeztek az első játékprogramok a 80-as évek végén, utánuk aztán évtizedes űr, persze a DnD továbbra is népszerű maradt. Az AD and D, vagyis Advanced Dungeons and Dragons szabályrendszernek hála feltámadtak a klasszikus szerepjátékok, népszerűságük pedig azóta is töretlen.

Gary Gygax munkássága nélkül talán szegényebbek lennénk azzal az univerzummal, melynek megalkotásában oroszlánrésze volt. Az RPG stílust ma meghatározó címek közül valamennyi a DnD szabályrenszer továbbfejlesztett változatait használja, az Oblivion-tól egészen a Word of Warcraft-ig.
2 hozzászólás

Vendég

16 éve, 25 napja

Adozzuk annak az embernek emlékére, aki a mai összes szereppjátékos apjává vált. Ehlonna kisérje további útját!

válasz erre

Ryo san

17 éve, 6 hónapja és 5 napja

Nagy ember volt,isten nyugosztalja,és folytassa legendáját az örök vadászmezőkön!

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja