Elfogyott a 60 GB-os PS3 Amerikában

2007. szeptember 01.
2.3241
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Sony bejelentette, hogy a 60 GB-os PlayStation 3 játékkonzol raktárkészletének utolsó darabjait is kiszállította az amerikai kiskereskedőknek, vagyis a készülék hamarosan eltűnik a piacról.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Sony júliusban 100 dollárral lejjebb vitte a konzol árát az Egyesült Államokban, aminek hatására látványosan meg is nőtt az addig meglehetősen lanyha kereslet a PS3 iránt. Augusztus elején a cég egy 80 GB-os verziót is forgalomba hozott a tengerentúlon, amely 599 dollárba kerül, annyiba, amennyibe előtte a 60 GB-os modell. A kérdés mostantól nyilvánvalóan az, hogy a Sony megpróbálja-e kihasználni az áhított piacszerzéssel kecsegtető keresletnövekedést oly módon, hogy az immár egyedül a piacon maradó 80 GB-os PS3-at is 499 dollárért kezdi el árulni.

Egyelőre ugyan nem tettek közzé hivatalos adatokat az utóbbi 1 hónap forgalmáról, de nagyon valószínű, hogy a vásárlók többsége nem a 100 dollárral magasabb összegért mindössze 20 GB plusz tárhelyet kínáló készüléket választotta.

A Sony Európában sajnos eddig nem csökkentette a konzol árát, ehelyett ingyenes extrákat kínál hozzá, amelyek összértéke a cég szerint meghaladja a 170 eurót. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy a 80 GB-os változat mikor lesz kapható az öreg kontinensen, illetve, hogy ez végre nálunk is elhozza-e a várt leárazást.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja