Életfogytiglan egy virtuális kard miatt kitört szurkálás miatt

2005. június 10.
2.5171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Két kínai online játékos egy virtuális kard tulajdonjogán vitatkozott össze, az eredmény valódi összecsapás lett, mely halállal végződött.

Csui Cseng-vej megkéselte játékostársát, Csu Csao-juant, mikor 7,200 jüanért (Ł473) eladta virtuális kardját. A kardot a népszerű Legend of Mir 3 online játékban érdemelte ki Csui, majd bérbe adta Csunak, akárcsak egy valódi tárgyat, aki viszont eladta azt. Az ilyen, játékok során szerzett tárgyak, pontok, varázserő adásvétele korántsem új, ám kezd jelentős méreteket ölteni, és a virtuális tárgyak igen jelentős összegekért cserélnek gazdát.

Egy jellemző adat, hogy csupán az eBay internetes játékrészlege 9 millió dolláros forgalmat bonyolított le már 2003-ban. A gondot sokszor a virtuális tulajdon nehézkes jogi kezelése jelenti. Ebben az esetben is ez történt, sok játékostársához hasonlóan Csui is a bírósághoz fordult kárigényével, ám elutasították hatályos szabályozás hiányában. Csu már ebből érezhette, hogy túlment egy határon, és át akarta adni Csuinak a kardért kapott pénzt, ám a találkozón ekkorra már odáig fokozódtak az indulatok, hogy mielőtt ez megtörténhetett volna, Csui mellkason szúrta Csut, a seb halálosnak bizonyult. A bíróságnak természetesen ezzel az esettel kapcsolatban már nem voltak nehézségei, és Csuit első fokon felfüggesztett életfogytiglanra ítélték, amit jó magaviselet esetén 15 évre mérsékelhetnek. A mindössze 26 éves korában elhunyt fiatalember szülei szigorúbb büntetési tételért fellebbeznek.
2 hozzászólás

marco

20 éve, 5 hónapja és 25 napja

Ez kész... Jó, hogy nem valami WWII-es játékkal küldték...

válasz erre

Vendég

20 éve, 5 hónapja és 27 napja

Erre valahogy nem tudok mit mondani... Nagyyyyyyon gáz.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja