Életfogytiglan a kalóz-Windows használatáért

2007. május 18.
9.6461
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az amerikai igazságügyi miniszter, Alberto Gonzales különös ötlettel rukkolt elő a napokban.

Elképzelése szerint bizonyos esetekben életfogytiglani börtönbüntetéssel kellene sújtani az illegális Windows-felhasználókat. Az "Intellectual Property Protection Act of 2007" című törvényjavaslatában az Egyesült Államok igazságügyi minisztere a szoftverkalózók és más védett tartalmak hamisítói ellen emelt szót. Gonzales úgy véli, hogy már csak a szándékot is büntetni kellene, akár tíz év szabadságvesztést helyezne kilátásba azok számára akik csak megpróbálnak lemásolni egy eredeti CD-t, ám egy íráshiba végett mégsem sikerül megírniuk a lemezt.

Sokkal komolyabb megtorlás várna azonban az illegális Windows-felhasználókra, így némely esetben akár életfogytiglanra is ítélhetnék azokat. A politikus példaként említette az olyan kórházakat, amelyek hamisított Microsoft operációs rendszert használnak, és ezáltal mások életét veszélyeztetik. Szakértők szerint itt a miniszter arra gondol, hogy az illegális szoftverek alacsony biztonsági szintjéből fakadóan azok könnyen támadások áldozatává válhatnak, és így az azok által vezérelt, az emberi életek mentésére szolgáló kórházi berendezések is felmondhatják a szolgálatot.

Hogy vajon valaha is életbe lép-e a szigorú törvény, azt nem lehet tudni, azonban az emberjogi aktivisták máris felháborodottságuknak adtak hangot az antidemokratikus tervezetet illetően.
10 hozzászólás

kpal

11 éve, 4 hónapja és 12 napja

nem lenne eleg hely a sitten röhögő smiley

válasz erre

Vendég

15 éve, 3 hónapja és 19 napja

:col:könyörgöm gyújtsuk fel

válasz erre

Raiden

16 éve, 1 hónapja és 4 napja

Erre csak annyit mondanák,hogy...Nem mondok semmit.röhögő smileyröhögő smiley
A Microsoft ezt a meccset bukta,mindig lesz kalóz OS.Hacsak nem csinál egy tényleg semmire se jó OS-t.Ahogy látom gyúrnak rá..röhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 4 napja

Ezzel a Windows szerintem azt érné el hogy a Linux kerülne fel a Korházi gépekre. Hiszen kisebb a gépigény és persze ingyen van!!!
Ha meg büntetik a Kalózkodást akkor az üres lemezekről távolitsák el azt a rohadt adót amiért a boltban 3x 4x anyiba kerül!!! (nem boltban veszemröhögő smiley)

válasz erre

Vendég

16 éve, 1 hónapja és 4 napja

Vicc "eredeti stabilabb" egyik ismerösöm megvette az eredeti XP-t csakhogy állandóan újraindult a gép, lefagyott stb. aztán vissza telle a tört XP-t és semmi gondja sincs. És ez nem 1x halottam mér!

válasz erre

Vendég

17 éve, 8 hónapja és 17 napja

nem tom milyen lehet biztos jónyelvnyújtó smiley
majd fölrakom egyszernyelvnyújtó smiley

válasz erre

Vendég

17 éve, 9 hónapja és 18 napja

hülye ****szopo biztos vmi milliomos köcsög lehet sztem nincs oan ember magyarosrszágon pl akinek nincs egy oan lemez e ami ne lenne ,,kelozmásolat,, ha ugy veszük egy normális szgépen minimum 10db fontos progi van ami darabja 3-30ezer forin ba kerül.. sztem senkinek nem lenne szgépe se hanem lennének kalozosabb cucok..szval én az uzárnám be életfotytiglagal aki ezt kitalálta hogy börtön járjon ,,nekünk,,:GGGGmeglepett smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smileyröhögő smiley

válasz erre

Vendég

18 éve, 3 hónapja és 7 napja

Albertónak megnézném az otthoni számitógépét , hogy milyen az ő gépe. vlado

válasz erre

Vendég

18 éve, 3 hónapja és 15 napja

Ez egy nagy F**z! Persze lehet, hogy csak ezért csinálja, hogy beszéljenek róla és úgy tünjön mintha csinálna valmit a fizetéséért.

válasz erre

Vendég

18 éve, 3 hónapja és 19 napja

A rák egye meg a tudejét a köcsögnek

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profilja