Élet a billentyűk között

2008. május 05.
1.9641
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
A BBC egy friss felmérése szerint a számítógép klaviatúrák jóval szennyezettebbek, mint például a WC-k ülőlapjai.

Talán nem is sejtjük, milyen mikorszkópikus élővilágot rejt egy-egy billentyűzet, és hogy az milyen veszélyeket jelenthet ez a felhasználókra nézve. A kimutatás készítői szerint semmiképp ne etessük úgymond kis kedvenceinket, azaz lehetőleg ne a gép előtt fogyasszuk el a napi betevőt, mert a lehulló pici morzsákból vígan vannak a srácok a billentyűk között.

A felmérés során 33 kalviatúrát vettek górcső alá, a létező legkülönfélébb környezetben vizsgálták azok szennyezettségét. Ennek alapján elmondható, hogy a billentyűzetek általában szennyezettebbek, mint azt gondolnánk. Bármilyen furán hangzik, ezért is érdemes kezet mosni pötyörészés után.

A vizsgált környezetek legveszélyesebbike - talán nem meglepő módon - a kollégiumi számítógépek, eztán következnek az irdodai felhasználásúak, majd az otthoni PC-k billentyűzetei. Legalábbis ez az eredménye a BBC felmérésének. A billentyűzet rendbentartása kicsit macerás dolog, aki pedig eztán megrémült a gonosz baktériumoktól, és meg szeretne szabadulni tőlük, az itt olvashat egy kis "szakirodalmat" a témával kapcsolatban.
1 hozzászólás

Rambo

17 éve, 4 hónapja és 3 napja

Érdekes...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja