Elérhető az AMD hárommagosa

2008. március 14.
1.7431
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Gömi profilja, adatai
Gömi
Nálunk ugyan még nem, de tőlünk nyugatabbra e héttől már elérhetőek az AMD Phenom processzorai.

Első körben csak a Dell és a Hewlett Packard azstali gépeibe kerülnek beépítésre a processzorcsalád különböző verziói. A két cég már ismertette azon modelljeit, melyeket ilyen processzorokkal kínál majd. Az üzleti felhasználásra készülő gépek központi egységei hárommagos processzorok, 2.1, illetve 2.3GHz-es órajellel kerülnek első ízben forgalomba.

Az Advanced Micro Devices, - ismertebb nevén AMD - újdonsága a középkategóriát hivatott képviselni a cég kínálatában. A Phenom modellek hagyományos, 65 nanométeres technológiával készülnek, és elsőként képviselik a három maggal szerelt architektúrat. (Az Intel 2, illetve 4 magos processorokat kínál.) Az AMD azzal hirdeti új processzorát, hogy az sokkal kedvezőbb alternatívát jelent, mint a ma már lassan hagyományosnak mondható kétmagos kialakítású központi egységek, mivel a harmadik mag háttérprogramok futtatására lett optimalizálva, (pl. vírusírtók) levéve a terhet a maradék kettőről.
1 hozzászólás

Dzsekk

17 éve, 5 hónapja és 6 napja

Na mert a Nod32 olyan procizabáló.. wtf smiley Aki mást használ vessen magára, vagy akkor vegyen 3 magos gépet.. röhögő smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profiljarDAVE profilja