Elérhető közelségben az USB 3.1

2013. augusztus 01.
1.5301
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
petike737 profilja, adatai
petike737
A 2008-ban bemutatott USB 3.0-ás szabvány sebességén még mindig tudtak javítani a mérnökök, ám nem akarták bevezetni a 4.0-ás elnevezést.

Ezért az új szabvány az USB 3.1 nevet kapta, ami őszintén elég mellékes, mert a felhasználók többségét legfőképpen a sebesség érdekli.

Sebesség pedig van bőven, ugyanis az új szabvány ideális esetben 10Gbps-es sebességgel képes működni. Egyelőre még gyerekcipellőben jár a szabvány elterjesztése, de ezt sem bízták a véletlenre, hiszen az újdonsággal kapcsolatban a közeljövőben három különböző kontinensen tartanak majd konferenciákat a fejlesztők.

A hivatalos termékciklust még nem dolgozták ki, ennek egyik oka, hogy hiába indult útjára már több mint öt éve a 3.0-ás szabvány, elődje még mindig népszerűbb nála. Az pedig, hogy egy alaplapon például három különböző szabványú USB csatlakozó legyen, nem hiszem, hogy a gyártók jó kedvét növelné.

A még gyorsabb adatátvitelre tehát még várnunk kell, de már nem olyan sokat.
7 hozzászólás

juhaszandor

11 éve, 5 hónapja és 26 napja

Gyors, de én se használok még 2.0-nál jobbat.

válasz erre

Tardief88

11 éve, 6 hónapja és 24 napja

Még nekem sem volt 3.0-ás eszközöm és itt az újabb.

válasz erre

totyak

11 éve, 6 hónapja és 27 napja

Én még mindig 2.0-t használok és nem lett z@rabb' target='_blank' rel='nofollow'>sz@rabb az életem. Majd egyszer eljön a váltás ideje, de addigra már lehet lesz 4.0 is.

válasz erre

richie8

11 éve, 6 hónapja és 27 napja

Jóóó, még a 3.0-án sem vagyok túl, máris itt a gyorsabb szabvány röhögő smiley

válasz erre

petike737

11 éve, 7 hónapja

Kompatibilisek, de a csatlakozó és belső kábelek kicsit mások így drágábbak az alkatrészek, meg ne felejtsd el hogy az USB 3 még mindig egy olyan kijelentés, ami magasabbra pozicionál egy-egy terméket. Amíg ezt ki tudják használni, addig sajnos ez fog menni.

válasz erre

babem

11 éve, 7 hónapja

Csak azt nem értem, ha az USB 3 lefelé kompatibilis, akkor az új alaplapokon miért nem csak azt raknak? Nem mindegy hogy az ember hová dugja be a pendrive-ot? Így aztán eléggé értelmetlennek is találom azt a kijelentést, hogy az "USB2 eszközök még mindig népszerűbbek".
Sőt!!! Úgy tudom, hogy az USB3 aljzatba bedugott USB2 eszközök is gyorsulnak valamicskét, hiszen a feldolgozó egység gyorsabb reagálása kevesebb holtidővel jár, ezek összeadódása pedig az átlagsebesség növekedését eredményezi. Vagy nem?

válasz erre

LolZ

11 éve, 7 hónapja

Hát igen elődje még mindig népszerűbb.Nem tudom minek csinálnák a másikat.Én megvárnám először hogy a 3.0-t többen keressék.Addig mi értelme van kiadni.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Kisember001 profiljaKisember001 profiljamarco profilja