Elemzők szerint közel felére csökkent a Nintendo Wii előállítási költsége

2009. április 07.
1.7911
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Miközben a két konzolos titán, a Sony és a Microsoft az erőben gondolkodtak, addig a Nintendo a forradalomban, az irányítás megreformálásában, első kettő méregdrága architektúrákkal próbálkozott, a kiotói játéknagyhatalom üdvöskéje pedig már a megjelenés napján elavult masinának számított, cserébe viszont a legkedvezőbb árcímkét viselte magán miközben minden egyes eladott hardver profitot termelt a Satoru Iwata vezette mamutnak.

A Credit Suisse elemzője, Koya Tabata állítja, a Nintendo hozzávetőlegesen 45%-kal volt képes csökkenteni a Wii előállítási költségeit gépenként a megjelenése óta, amely jóval nagyobb teret enged a megfelelő árszabás kialakításában, furcsamód viszont pont a Nintendo az egyetlen, aki nem adta be a derekát, mialatt az Xbox 360-nal szemben már hónapokkal ezelőtt elveszítette a legolcsóbb videojáték masina címet.

A kiotói óriás egyelőre nem is tervez árleszállítással, a gép jól fogy globális viszonylatban és a komoly profit, amit a Wii után söpörnek, senkinek sincs ellenére.

A Sony és a Microsoft óriási deficitek árán volt csak képes megvalósítani, útnak ereszteni a két zászlóshajóját, veszteség jött veszteség hátán a hardver szegmensből, és bár a redmondiak lecsaptak az Xbox 360 áraiból, a Sony ezt továbbra sem hajlandó meglépni a PlayStation 3-mal, céljuk a mielőbbi profitkinyerés, helyette 100 Dollár/Euro alá taszították a PlayStation 2 eladási értékét. A Nintendo, Koya Tabata becslései szerint meglehetősen nagy teret futhat be, amennyiben arra kerül a sor, hogy a konzol további töretlen népszerűsége érdekében jóárasítania kell a testformáló berendezést. Méretes árréssel dobálják tehát tovább a Wii masinákat, lassacskán Dagobert Bácsi széftornyának vagyonánál is nagyobb pénzrakást lapátolva össze maguknak.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja