Electronic Arts: Megerősítve az átszerveződés, leépítenek és költözik a Black Box stúdió

2008. december 19.
1.6061
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
Immáron hivatalos ténykén adjuk hírül, hogy az Electronic Arts valóban elszánta magát egy alapos átszerveződésre, amely egyben további munkaerő csökkentéssel, és költöztetésekkel jár majd.

A folyamatnak legkésőbb március végéig, azaz, az üzleti év zárultáig kell végbemennie. Az amerikai mamut nem kevesebb, mint 120 millió Dolláros éves költségmegtakarítást remél a terv végrehajtásától. Kilenc stúdiót és kiadói helyet érint majd a restrukturálás, köztük a Black Box csapatát is.

Az Electronic Arts, a világ második legnagyobb videojáték mamutja, az Activision után, úgy döntött, hogy megválik összesen 1000 dolgozójától, ami a teljes fedélzeten lévő csapat csaknem 10%-át érinti majd. A vancouver-i Black Box stúdió is áldozatául esett az átszervezéseknek, őket a burnaby-i állomásra fogják mielőbb átköltöztetni, későbbi sorsukról nem tudunk biztosat.

A Need For Speed és a Skate best seller-ekért felelős csapat tehát a korábbi pletykáknak megfelelően valóban áthelyezi a székhelyét, ez már kőbe gravírozott és viszik magukkal a játék franchise-aikat is, a közeli burnaby-i bázisra. Az októberben bejelentett, 600 fős elbocsájtást most egy újabb 400 személyt érintő leépítési hullám követ, ezzel 1000-re nőtt az elküldöttek száma, ami az EA birodalom alkalmazottjainak a 10%-át teszi ki.

Az év második felében elkönyvelt veszteségek tehetők felelőssé a kialakult, hálátlan helyzetért, ebből jól látszik, hogy egyetlen óriás sincs financiálisan bebiztosítva, a veszteségek a legnagyobb kiadókat és fejlesztőket is igencsak érzékenyen érinti, ily módon ugyancsak, közvetve az alkalmazottak egy bizonyos részét, esetünkben a teljes gárda tizedét.
1 hozzászólás

jaguartaki

12 éve, 10 hónapja és 20 napja

nagyon sajna de minden ből van kiut a régi gépeket mint Ps2 kiárusitását kellene szortirozni ez embereknek akik csinálják hagyák és a jelenbe éljenek ami ugy lehet hogy ha kivonják a forgaromból de ugy hogy a gépeket és a jétékokat olcsoban lehesen adni

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Gnoresz profiljarDAVE profiljaYanez profilja