Electronic Arts TGS 2010 konferencia: Összefoglaló

2010. szeptember 15.
3.0021
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
A mai nap reggelén, helyi idő szerint 9 óra magasságában került sor a Tokyo Game Show 2010 keretein belül az első konferenciára, amit történetesen nem más, mint az Electronic Arts tartott.

Az előadáson két vadonatúj bejelentést is megejtett a cég, amelyek közül talán a Mikami és a Suda51 párosának kezei alatt készülő horrorjáték leleplezése jelentette a tetőpontot, erről azonban egy következő hírünkben olvashatsz majd, az alábbiakban sorra vesszük a bemutatón szóba került többi alkotást. Lássuk tehát az Electronic Arts TGS 2010-en tartott konferenciáját.

A show első felében a Dead Space 2-t vette először szemügyre a közönséggel az EA brigádja. A prezentációt Matt Bendett tartotta, aki elárulta, hogy a játék PlayStation 3-as limitált kiadása mellé a fanatikusok megkapják majd a Dead Space Extraction-t is, amit a második epizódhoz hasonlóan a Move-val is irányíthatnak majd. Matt tartott is egy rövid bemutatót a hadonászós készülékkel, ami igen látványosra sikeredett.

A sort American McGee folytatta az előadáson, aki természetesen nem mással, mint az Alice: Madness Returns-szel kapcsolatban osztott meg néhány érdekességet az egybegyűltekkel, így például, hogy az új epizód Londonba repít majd minket, ahol Alice ismét belesétál a nyúl csapdájába. McGee megerősített továbbá két - állítása szerint igazán őrült - karaktert a programhoz, ők Mad Hatter és Cheshire Cat. A játékguru mindemellett megemlítette, hogy minden egyes ellenfél a egy-egy önálló és egyedi fejtörő lesz, tehát unatkozni nem fogunk. A prezentáció fénypontjaként McGee egy friss videót is bemutatott a játékról, amit itt és most magad is megtekinthetsz:

#tv#

Az Electronic Arts tokiói konferenciája azonban itt még nem ért véget, hiszen a cég a Mikami-Suda51 horror mellett még egy címet bejelentett a bemutatón, méghozzá egy vadonatúj játékot a Nintendo 3DS masinájára, ami a My Garden nevet kapta a keresztségben, és a cég első erre a platformra érkező alkotása kíván lenni. A játékot az illetékesek a Viva Pinata-hoz hasonlították, ám ez leginkább csak a külsőre vonatkoztatható, hiszen a My Garden betöltését követően a kertészek mindennapjaiba csöppenünk bele. A programot betöltve ugyanis választhatunk a hat különféle kert közül, amelyet háromszáz növényfajtával ültethetünk be, majd ha már virágzik a gazdaságunk, állatokat is csábíthatunk a területre, amelyekkel bánhatunk úgy is, hogy kihasználjuk a 3DS adottságait, például felébresztésükhöz elég lesz megrázni a konzolt. Az Electronic Arts mást egyelőre nem osztott meg a My Garden-nel kapcsolatban, de állításuk szerint az elkövetkezendő hónapban minden apróságról lehull a lepel.

A konferencia ezt követő szakaszában az "Electronic Arts littlebigplanete" került a középpontba, avagy a Create, amiről friss információk sajnos nem láttak napvilágot, de a cég megerősítette, hogy valóban idén novemberben kerül a boltokba a program, és valóban minden platformra. Beszámolók szerint a játék tényleg kísértetiesen hasonlít a LittleBigPlanet-re, azonban itt nincs olyan központi karakter, mint például a KisNagyPlanéta esetében a zsákfiú. A prezentáción kiderült, hogy Move támogatással kerül a boltok polcaira a késztermék.

A konferencia záró tételében a cég saját fejlesztésű ketrecharcos alkotása, avagy a vérben és verítékben bővelkedő MMA került a középpontba, amiről sajnos az európai játékosok számára semmi újdonsággal nem szolgált az Electronic Arts, a japánok viszont megtudták, hogy náluk a sport nemzeti kiválósága, Yoshida kerül a borítóra, és biztosan megküzdhetnek majd Tatsuya Kawajiri-vel is. Szintén friss információ, hogy a játék megjelenése október 19-én várható a tengerentúlon, és november 11-én Japánban.
4 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

14 éve, 9 hónapja és 6 napja

[Tiltott felhasználó!]

skyman

14 éve, 9 hónapja és 6 napja

Várom már a horrorjátékos cikket, felcsigáztatokröhögő smiley

válasz erre

totyak

14 éve, 9 hónapja és 6 napja

Az ilyen game axpókon olyan szívesen ott lennék én is.

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
TGS 2010
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja