Eldőlt: 1 milliárdos Google befektetés és 300 millió dolláros kölcsön az AOL-nak

2005. december 22.
1.7981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A hivatalosan eddig meg nem erősített üzletet jelentős befektetők próbálták megakadályozni, ám éjjel mindkét cég bejelentette az üzlet létrejöttét, a Google 1 milliárd dollárban részt vásárol az AOL-ból, és eddig nem említett új elemként 300 millió dolláros hitelt biztosít a vállalatnak.

A Google 5 százalékos részesedésvásárlása már korában kiszivárgott, ám nem erősítették meg, sőt több jelentős befektető, köztük az AOL-t birtokló Time Warner 3 százaléka fölött ellenőrzéssel bíró Carl Icahn milliárdos élesen támadta az elképzelést.

A két cég éjjel már lezárt ügyként nyilatkozott a keresőcég befektetéséről, sőt a Google azt is bejelentette, hogy 300 millió dollár értékben keresés-alapú hirdetőfelület formájában kölcsönt kínál az AOL-nak. A két vállalat eddig is szorosan együttműködött, és jelentős mértékben köszönhették bevételeiket a közös üzletekből. Most ezt az együttműködést is kiterjesztik, az AOL tulajdonában levő felületeken a szolgáltató közvetlenül értékesítheti a Google keresőjének hirdetéseit. Az elemzők a megállapodásban nem látnak új elképzeléseket, inkább a nagy rivális Microsoft kizárása volt a cél. Októberben a Google a keresőpiac 48 százalékát birtokolta, a Yahoo 22, az MSN 11, az AOL pedig 7,2 százalékon állt.
1 hozzászólás

[Tiltott felhasználó!]

11 éve, 7 hónapja és 10 napja

[Tiltott felhasználó!]

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja