Elbocsátások a Crytek Budapestnél!

2011. május 09.
2.5371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
A magyar fejlesztők közel felétől szabadul majd meg a közeljövőben a német Crytek videojáték-vállalat, miután a Microsoft Frankfurt-ba költözteti a Codename: Kingdoms fejlesztői magját.

A budapesti studiótól előreláthatólag mintegy 30-35 alkalmazott vehet könnyes búcsút a nyolcvanból, az egyes források szerint, mégpedig azért, mert a fejlesztői csapat hamarosan megválik az Xbox 360 exkluzív Codename: Kingdoms-tól, az FPS verekedős játéktól, melyről a tavalyi évben megrendezett E3-on rántották le a leplet...

A forrás szerint a Microsoft Game Studios egy váratlan döntést hozott, miszerint a játék fejlesztését átadják a Crytek Frankfurt-nak. Avnil Yerli, az ügyvezető igazgató bólintott, igen, "a studió új irányt vesz és ezentúl másra koncentrál majd", de semmi konkrétumot nem tudtak kisajtolni belőle. Egyes állíások szerint a Crytek Budapest ezentúl a tablet-játékokra fog összpontosítani.

Kilenc alkalmazottól állítólag már meg is váltak; köztük többen az IT, QA, level design, art ésaudio osztályokról. A Codename: Kingdoms-ról egyébiránt lesz még szó Los Angeles-ben az E3 folyamán.
1 hozzászólás

marco

14 éve, 21 napja

Nálunk nem sok fejlesztőiroda marad talpon.szomorú smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljatibormolnar205 profiljamarco profilja