Eladó a Big Huge Games, jelenti a THQ

2009. március 18.
2.5061
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A THQ bejelentette, hogy kiárusítja a tavaly vásárolt, Big Huge Games nevezetű stúdiót, a Rise Of The Nations sorozat fejlesztőjét.

A THQ-ról már tudjuk egy ideje, hogy őket is keményen oldalba lökte a gazdasági válság szele, így hatszáz emberen szeretnének kétszázhúszmillió zöldhasút megspórolni. Miként? Természetesen utcára teszik őket. Az előjáték megvolt, most pedig folytatódik a szomorú történet. Amennyiben az amerikai óriás nem tud megválni záros határidőn belül a Big Huge Games-től, egyszerűen bezárja azt.

Szorult helyzet mindkét oldalon, a THQ-nak sürgősen át kell rendeznie a belső erőviszonyait, különben a veszteségek ellehetetlenítik a további működését. A legújabb döntés értelmében vevőt keresnek a 2000-ben alapított, majd 2008-ban megvásárolt, Big Huge Games stúdió számára, remélve, hogy a csapatnak lesz további munkája, egy másik tulajdonos égisze alatt és a THQ is besöpörhet némi összeget a kasszába a sikeres tranzakciót követően.

További két stúdió feje fölött is pallos lógott, nevezetesen a Heavy Iron és az Incinerator Games csapatok voltak veszélyben, ők viszont még időben kiváltak, így a jövőben független produkciós egységekként folytatják a munkát, áll a közleményben. A két stúdió olyan casual anyagokon mesterkedett korábban, mint a The Incredibles, a WALL-E, a SpongeBob SquarePants és a NickToons. Nyilván nem ez volt az utolsó, munkaerő leépítési hullám a THQ-nál.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljamarco profilja