Eközben Britanniában: Mintegy 20%-kal nőtt az illegális letöltések száma az Envisional szerint

2011. november 11.
1.9041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Cpt_Nihil profilja, adatai
Cpt_Nihil
Úgy tűnik, hiába minden erőfeszítés a fejlesztők és kiadók részéről, a kalózkodás törvényen kívüli iparága továbbra is különösebb erőfeszítések nélkül virágzik, erre mutatott rá a Envisional internetes hírszerző egyik kutatása, mely szerint Nagy-Britanniában csaknem 20%-kal nőtt a videojátékok illegális letöltéseinek száma az elmúlt évek során - a kalózkodás természetesen az egyéb szoftvereket és filmeket is hasonló eredményességgel sújtja.

Az Envisional vállalat az internetes hírszerzés/statisztikákon belül a kalózkodás intézményének területén is előszeretettel vizsgálódik.

Legújabb kutatási eredményeik arra engednek minket következtetni, hogy az egyre szigorodó törvények és ilyen-olyan szankciók sem voltak képesek féket vetni az illegális letöltéseknek; olyannyira nem, hogy 2006 óta csaknem 20%-kal gyarapodtak a kalóztevékenységek.

Látszólag semmi, de legalábbis elhanyagolható eredménnyel járnak a kiadók fogásai - mint például az Origin, stb. -, a kalózok ugyanis szinte mindig képesek megkerülni az ilyen és ehhez hasonló trükköket. Noha az indok első hallásra pofon egyszerű, tudjuk, hogy az életben semmi sem fekete vagy fehér: példának okáért Gabe Newell is másként vélekedik az ügyről.

Ám eközben nem feledkezhetünk meg a digitális játszóterek egyéb ágairól: így az internetre felpakolt filmekről sem. Az illegális filmek és TV-sorozatok letöltéseinek száma ugyanis mintegy 30%-kal növekedett az elmúlt 5 évben.

A dolog kezd elharapódzni, és könnyen elképzelhető, hogy idővel a forgalmazók, kiadók stb. olyan megoldást találnak, amely nem kizárólag a kalózokat érinti majd fájón. A kalózok ugyanis nem veszik figyelembe, hogy tevékenységeikkel az iparra, és így a gazdaságra is hatással vannak: ha nem is közvetlenül.
5 hozzászólás

Vendég

13 éve, 6 hónapja és 9 napja

Vendég írta:
azért azt tudnia kell, hogy Angliában sokkal többe kerül az élet mint Mo.-n, igaz, hogy többet is keresnek de az nem egyenesen arányos.
Hát azért brutális a difi. Nálunk 80k mellett egy 50k-s + rezsis albiban biztos nem fogok tudni megvenni egyetlen eredeti játékot sem. Azért UK más... Nem kicsit.

válasz erre

Vendég

13 éve, 6 hónapja és 9 napja

azért azt tudnia kell, hogy Angliában sokkal többe kerül az élet mint Mo.-n, igaz, hogy többet is keresnek de az nem egyenesen arányos.

válasz erre

marco

13 éve, 6 hónapja és 11 napja

Bizony, azért piac és piac között óriási különbségek vannak. Csakúgy mint kereset és kereset között...

válasz erre

Vendég

13 éve, 6 hónapja és 11 napja

Hát igen, csóró magyarok még csak csak.... De azt én se értem hogy akik megtehetik hogy vesznek játékot, miért lopnak...

válasz erre

Vendég

13 éve, 6 hónapja és 11 napja

Az a durva hogy nekik az nem pénz ok ki tudják fizetni a játékokat...

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaManiac profiljaiPet profilja