Egyszerű és gyors képmegosztás mindenkinek

2007. szeptember 05.
2.4261
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A nyaralásokon, barátokkal eltöltött bulikon, családi összejöveteleken és a munkahelyen számos kép készül, amelyek általában a különböző fotósoknál maradnak.

Meglehetősen bonyolult ezek mindegyikét beszerezni vagy elkérni ? de a Google tud segíteni. A felhasználók mostantól magyar nyelvű kezelőfelületen rendezhetik internetre feltöltött fotóikat a Picasa Webalbumok segítségével. A Google mától magyarul is elérhetővé tette Picasa Webalbumok nevű szolgáltatását. A program önálló alkalmazásként vagy a már jól ismert Picasa kiegészítőjeként is futtatható, de verziótól függetlenül hasznos segítséget nyújt a képek rendszerezésében és kezelésében, így bárki könnyen megkeresheti, szerkesztheti és megoszthatja fotóit.

A Picasa Webalbumok kezelése nagyon egyszerű, az online képmegosztás gyors és problémamentes. Egy kattintással feltölthetők a képek az internetre, így azokat másodpercek múlva már láthatják is a barátok és ismerősök. A fotókat megtekintőknek nem szükséges regisztrálniuk, anélkül is letölthetik a nekik tetsző képeket, hogy aztán eltárolhassák vagy kinyomtathassák azokat.

A felhasználóknak magánéletükbe és képeikbe nem szükséges mindenkinek bepillantást engedniük ? mind a megtekinthető fotók, mind a megtekintésre jogosultak köre korlátozható. Ezenkívül feliratok és megjegyzések is hozzáadhatók a fotókhoz, sőt a kedvenc felvételek listájának megalkotása is lehetséges; sőt a program akár email-ben is küldhet értesítést, ha a felhasználó valamelyik barátja új képeket töltött fel a saját albumába.

Az új tulajdonságok lehetővé teszik, hogy a képek teljes méretben megtekinthetők legyenek, sőt forgathatók, nagyíthatók vagy gyorsan átlapozhatók is. Az 1 GB-nyi tárterületen hozzávetőleg 4000 kép osztható meg ingyen az interneten.

A Picasa Webalbumok a Picasa programmal külön vagy együtt is használható, mind Windows, mind Macintosh operációs rendszer alatt a következő böngészőkkel: Internet Explorer 6.0, IE 7 Beta 2, Firefox 1.0+ vagy Safari 2.0. A Picasa Webalbumok a http://picasaweb.google.com/ címen érhető el.
2 hozzászólás

Vendég

15 éve, 8 hónapja és 4 napja

Vendég

17 éve, 11 hónapja és 10 napja

nekem kicsit bonyolult a keresésszomorú smileyszomorú smileyszomorú smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
Botyi profiljamarco profiljaGargameth profiljaKisember001 profilja