Egységes digitális jogvédelmi technológiában állapodtak meg a nagy elektronikai cégek

2005. január 21.
1.6441
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A világ négy legnagyobb elektronikai vállalata, a japán Sony Corp és a Panasonic márkanév alatt forgalmazó Matsushita Electric Industrial, a dél-koreai Samsung Electronics, valamint a holland Philips Electronics egységes megoldás alkalmazásában egyezett meg a digitális zenefelvételek és videofelvételek illegális másolásának megakadályozására.

A cégek kiadványai jelenleg nem csereszabatosak. A Sony internetes Connect Store portáljáról letöltött zeneszámokat jelenleg csak a Sony saját készülékein, vagy DRM technológiáját licenc alapján alkalmazó gyártók készülékein lehet csak lejátszani.

Az Apple iTunes zeneboltja AAC technológiát, a Microsoft pedig Windows Media technológiát alkalmaz. A saját szerzői jogvédelmi
technológiával nem rendelkező szórakoztató elektronikai készülék gyártóknak pedig el kell kötelezniük magukat valamelyik technológia adoptálása mellett.

A szerzői jogvédelmi technológiai együttműködés, a Marlin Joint Development Association (Marlin JDA) standard specifikációk lefektetésével lehetővé teszi a készülék gyártóknak a csereszabatosság megteremtését. A szövetségnek tagja a digitális másolásvédelem terén számos kulcsfontosságú szabadalommal rendelkező amerikai Intertrust Technologies vállalat is.

A Marlin JDA csereszabatos technológiát a meglévő technológiáikkal együtt alkalmazzák majd az elektronikai vállalatok. Az első ilyen termékek 2005 nyarán jelennek majd meg a piacon.
1 hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljaMonyo profilja