Egyre többen interneteznek

2007. szeptember 14.
1.8361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Tovább nőtt a szélessávú internet-előfizetések száma, miközben az internethasználat árai csökkentek - mondta Márton György, a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) szóvivője Miskolcon sajtótájékoztatón csütörtökön.

Egy hónap alatt mintegy 2 százalékkal nőtt a szélessávú internet-hozzáférések száma, a hagyományos telefonvonalon szélessávú internet-szolgáltatásra, azaz xDSL-re előfizetők száma júliusban 1,49 százalékkal 706 ezerre, a négy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató ügyfeleinek a száma pedig 2,03 százalékkal, közel 358 ezerre nőtt - hangzott el a tájékoztatón.

Az országban az egyetlen szolgáltatás, amelynek árai 2004 óta évről évre csökkennek a KSH adatai szerint a hírközlés. Az internethasználat jóval kevesebbe kerül, mint fél évtizeddel ezelőtt, miközben a sávszélesség megtöbbszöröződött. Lényegesen, 40-60 százalékkal mérséklődtek a roamingtarifák is, amíg korábban egy perc akár 750 forintba is kerülhetett, addig mára ez 144 forintra csökkent - mondta a szóvivő.

Márton György megemlítette azt is, hogy a belföldi konzultáció és a sikeres EU-s notifikáció után az NHH Tanácsa közzétette a nyilvános, helyhez kötött telefon kiskereskedelmi hozzáférési piacaira vonatkozó határozatait. A határozatokkal a hatóság újabb fontos lépést tett a korrekt hűségszerződések kikényszerítése érdekében: megtiltja, hogy a szolgáltatók a hűségszerződésekben indokolatlan és aránytalan feltételekkel korlátozzák a fogyasztók választási szabadságát és a versenyt.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja