Egyre több billentyűzetfigyelő program jelenik meg

2005. november 19.
7.0431
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az Idefense szerint az elmúlt esztendőben jóval több billentyűleütéseket naplózó kémszoftver (keylogger) jelent meg az előző évek terméseihez képest.

A 2004-es évhez viszonyítva az eddig felfedezett keyloggerek száma 3753-ról 6191-re emelkedett, ami 65%-os növekedést jelent, nem beszélve a 2000-es esztendőről, amikor összesen 300 újonnan regisztrált hasonló kémprogramról adtak hírt a biztonsági szakértők. A keyloggerek igen kedvelt szoftverek a hackerek köreiben, akik azok segítségével sikeresen szedik gyanútlan áldozataikat.

Az ilyen kémprogramok legnagyobbrészt e-mailen keresztül terjednek, s ha sikerül megfertőzniük egy számítógépet, akkor figyelik a felhasználó által leütött billentyűket (többnyire jelszavakat), s továbbítják a naplózott adatokat egy idegen szervernek, ahol az internetes bűnözők kirostázzák a számukra hasznos információkat a számos karakter közül. Egyes fejlettebb naplózószoftverek már arra is képesek az Idefense szerint, hogy a böngészőbe beírt webcímet is kiértékeljék, valamint felismerik az online-bankoldalakat, amely használata esetén külön elraktározzák a beütött azonosítókat, illetve az ehhez tartozó jelszavakat. Az egyik amerikai biztonságspecialista szerint áldozatonként hozzávetőlegesen 4000 dollár kárt okoznak a keyloggerek.
1 hozzászólás

Vendég

14 éve, 1 hónapja és 6 napja

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

Tommy profiljaGargameth profiljamarco profiljaWickedSick profiljaiPet profilja