Egyre népszerűbb Európában a nem fix havidíjas szélessávú internet

2004. március 15.
1.5531
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Az internetfelhasználók Németországban, Franciaországban és lassan egy éve Nagy-Britanniában is igénybe vehetik a fix havidíjas előfizetés helyett kínált rugalmasabb, a neten ténylegesen eltöltött időhöz igazodó díjszabással működő szélessávú internet-szolgáltatást.

A londoni Metronet internetszolgáltató által kínált megoldás keretében a felhasználók minimum 10 és maximum 23,99 fontos havidíj mellett 512 kilobit/s adatátviteli sebességű hozzáféréshez juthatnak, a két érték között penny/megabyte-os áron.

Azok, akik a gyorsabb, 1 megabit/s-os csatlakozást választják, használattól függően 23 és 29,79 fontot kell, hogy fizessenek egy hónapra. Németországban a T-Online havi 20 óra szélessávú internet-hozzáférést kínál 10 euróért, az ezt meghaladó használat pedig percdíjas. Egyes elemzők szerint a szolgáltatás ideális megoldás azok számára, akik nem mindig egyforma rendszerességgel használják a világhálót, hiszen, egyrészről ha keveset vannak online nem kell magas fix díjat fizetniük, másrészt viszont egy bizonyos határ fölött korlátlanul internetezhetnek, ellentétben a sima telefonvonalas hozzáféréssel.

A nagy cégek egyelőre nem kínálnak hasonló konstrukciókat. A brit Telewest szóvivője elmondta, hogy bár az ötlet valóban jó, nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a díjak nem tartalmazzák az áfát, ugyanakkor a szolgáltatás nem vehető igénybe aktiválási díj megfizetése és megfelelő modem megvásárlása nélkül. Nagy-Britanniában egyébként a háztartások 42%-ában van internet, közülük 3,4 milliónak van szélessávú hozzáférése.
1 hozzászólás

Kekmedve

13 éve, 4 hónapja és 15 napja

Hát igen, aki keveset netelt annak így volt jobbmosolygó smiley

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja