Egyre biztosabb, hogy cartridge-okat is futtatni fog a PS5

2019. november 10.
6.3541
WickedSick profilja, adatai
WickedSick
Alábbi sorainkat érdemes lesz szódával fogyasztani, hiszen felütötte a fejét egy szabadalom a PlayStation kapcsán, ami dizájnban egyértelműen egy cartridge, avagy ha jobban tetszik, adathordozó kártya sajátosságait hordja magán.

Kapásból két lehetőség merül fel: vagy működni fog a PlayStation 5 a cartridge-okkal, vagy formálódik a háttérben egy másik PlayStation konzol is, amibe ilyen adathordozón lehet majd bepattintani a játékokat. Ha utóbbi kapcsán továbbmegyünk - lehet hogy új Sony kézikonzol készül?


Magát a cartridge dizájnját Yujin Morisawa, a Sony művészeti osztályának egyik első embere hozta tető alá, viszont nagy megoldások nincsenek benne, a klasszikus vonások jellemzik. Azt már tudjuk, hogy a PS5 Blu-ray lemezeket fog futtatni, úgyhogy felmerül a kérdés: mi zajlik a háttérben? A hír azért is érdekes, mert tavaly már felmerült, hogy futtathat majd a PS5 cartridge-okat is.
7 hozzászólás

totyak

8 hónapja, 1 hete

Az lenne az igazán komoly, ha PS5 mellé jönne egy hordozható konzol, amibe belemennének ezek a kártyák, de mellette maga a PS5 is olvasni tudná őket. Ezzel egycsapásra lefednék azt az újdonságot, amit a Nintendo a Switch-csel hozott tető alá. Ha akarom magammal viszem, ha akarom TV-n játszom.

válasz erre

WarriorAutobot

8 hónapja, 1 hete és 6 napja

Inkább akkor valami memória kártya szerűségre lenne jó...

válasz erre

Imperator

8 hónapja, 1 hete és 6 napja

A blu-ray mellé még ez is, hát nem tudom a Sonynak hogy éri meg, eleve ha a streaming meg online vásárlás felé akar mindenki elmenni, akkor lassan a br olvasó is felesleges lesz. Az is igaz, hogy a br lemezek is korlátozottak és manapság nem ritka a 100 gigás játék is, amikhez ugye több lemezt kéne gyártani, tehát plusz költség. Viszont a cartridge olvasó is csak plusz gyártási költség a br olvasó mellett. Na meg a cartridge-okat is inkább memóriakártyaszerűnek képzelem, mint a vitánál vagy a switchnél, viszont ezek legyártása is drágább a br lemeznél. Na meg mi értelme van a lemezen vagy a kártyán lévő játéknak, ha rögtön a játék méretével megegyező patchet is le kell tölteni?

válasz erre

Patrik94

8 hónapja, 2 hete

Időtállóbb lenne, mint egy bluray, az kétségtelen.

válasz erre

Eltohn

8 hónapja, 2 hete

Addig nincs gond, amíg ott van az "is".

válasz erre

Tommy

8 hónapja, 2 hete

Vissza a kezdetekhez.

válasz erre

Gólem

8 hónapja, 2 hete

Egyszerűbb lenne mondjuk.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaKrissK profiljamarco profilja