Egymillió százdolláros laptopot rendel Nigéria

2006. július 27.
1.6741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Miután Dr Mary Lou Jepsen, az ENSZ által támogatott "One Laptop Per Child" (OLPC) projekt technológiai vezetője a héten bejelentette, hogy jövő tavasszal megkezdik a százdolláros laptop szállítását, a nigériai Vanguard online magazin is hírül adta, hogy az afrikai állam kormánya egymillió darabot rendelt az olcsó készülékből.

A tervek szerint a noteszgépeket a hátrányos helyzetű 6-12 év közötti iskolások között osztanák szét, amelyekért természetesen nem kell majd fizessenek a gyermekek családjai, mivel a teljes mennyiséget az államkasszából finanszírozzák.

Az egymillió darab százdolláros laptop vásárlásával Nigériának az a célja, hogy erőteljesebben elősegítsék országuk digitális felzárkózását, és megismertessék a jövő nemzedékét a számítógépek valamint az internet világával.

Az OLPC projekt vezetői más fejlődő államokkal is tárgyalásokat folytatnak ez ügyben, ugyanis csakis akkor kezdhetik meg a tömeggyártást, ha legkevesebb 5-10 millió darabra van rendelésük. A napokban azonban az indiai oktatási minisztérium bejelentette, hogy nem kívánnak részt venni a programban, mivel álláspontjuk szerint először tantermekre valamint szakképzett pedagógusokra lenne szükségük, semmint a százdolláros noteszgépekre.
1 hozzászólás

richie8

7 éve, 9 hónapja és 5 napja

Nem gondoltam volna, hogy ennyire kelendő lesz, bár várható volt.

válasz erre
legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

WickedSick profilja