Egymillió kínai felhasználót ért sikeres vírustámadás

2007. október 08.
1.5821
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
Kínában az elmúlt héten nemzeti ünnep miatt több szabadnapot is kiadtak, a felmérések szerint ennek köszönhető a szokatlan net-aktivitás és az ennek eredményeképpen fellépő egymillió fertőzés.

Kínában a múlthéten tartották az úgynevezett Arany Hetet, mely egyhetes nemzeti ünnepségsorozat. Az ünnepekkel járó szabadidő kedvező alkalmat nyújtott a nem kevesebb mint 130 milliós kínai internetfelhasználói közösségnek. Sajnos azonban a rosszindulatú kódok is készen álltak, és szokatlanul magas, egymilliós vírusfertőzést regisztráltak az ország területén.

A támadásokért három vírus tehető felelőssé, a helyi Xinhua hírügynökség szerint, ám ezeket még nem nevesítették. Ami azonban bizonyosnak tűnik, az a támadások szokatlan sikere, illetve az általuk okozott kár, rendkívül agresszív kártevőkről van ugyanis szó. A szelídebb, inkább önreprodukcióra, vagy adathalászatra, esetleg tömeges szerver-túlterheléses támadásokra törekvő kártevők helyett itt olyan rosszindulatú kódokról van szó, melyek kifejezetten a rendszer összeomlására lettek létrehozva.

Szakértők szerint ez azonban inkább az egyéni felhasználók problémája lehetett, mivel Kína internetes hálózatának egyes részei világ-összehasonlításban is kifejezetten fejlettek, ami vélhetően a megfelelő védelem meglétét is jelenti, főként az állami és katonai szektorban.
nincs még hozzászólás

legutóbbi hozzászólások
 

Itt is rontjuk a levegőt

marco profiljaSándorkolbász profiljasony1515 profiljaiPet profiljanurbanu profiljaMonyo profiljaManiac profilja