Egy jó játék engine 400,000$-ba kerül

2008. augusztus 23.
6.3351
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Dru profilja, adatai
Dru
Érdekes szavak, mondatok is elhangzanak egy-egy játékshow-n, jelen esetben a Games Convention 08-on.

A címben szereplő állításhoz sajnos nem sikerült forrást találnom, azaz hogy pontosan ki is állította ezt, így ne vegyétek készpénznek, mindenesetre több helyen is megjelent, és eléggé reálisnak is tűnik, kiindulva a szoftverfejlesztésben mozgó pénzmennyiségekből. Természetesen nem arról van szó, hogy a nulláról összerakni ennyibe kerülne egy acélos motort, hanem ha valaki licencelni szeretne egyet a kategória királyai közül (Doom, Unreal, Cry Engine), akkor körülbelül ennyit kell rá áldoznia.

Ez a lépés sok csapatnak mégis megéri, hiszen így anyagilag gyakran jobban járnak, mintha maguk fognának bele az összekalapálásába. És akkor még ott van az időtényező is. Egy top minőségű engine kifejlesztése nem két perc, és amíg ezzel szöszölnek a jóemberek, addig kevesebb idejük/energiájuk marad az alkotás többi részére. Kisebb stúdióknál ez hatványozottan igaz. Ráadásul így nehezebb belőniük a termék piacra kerülésének időpontját, amely nem mindegy, hogy a Karácsony előtti pár hétre esik vagy a nyár eleji holtszezonra.

A megfelelő grafika nélkül pedig manapság már szinte öngyilkos küldetés piacra dobni egy játékot, ezt csak a legnagyobbak, a már bizonyított csapatok (a klasszikus példa: Blizzard) engedhetik meg maguknak.
3 hozzászólás

Vendég

16 éve, 3 hónapja és 7 napja

olyan gircsi játék

válasz erre

Ryo san

16 éve, 11 hónapja és 11 napja

Tényleg srácok mi lett a Renderware engine-nal.Lenyelte az EA?

válasz erre

Lac

16 éve, 11 hónapja és 11 napja

Viszont a kis csapatok meg nemigen engedhetik emg maguknak az ilyen árú engineketmeglepődött smiley Pedig az olyan csapatoknál valahogy mindig sokkal több a kreatív ember, mint a nagyoknálmosolygó smiley

válasz erre
 
Minden hír, videó és cikk
GC 08
legutóbbi hozzászólások
 
XTomiX0029 profiljamarco profiljaManiac profilja