Egy év alatt 106%-kal gyarapodott a zeneletöltések piaca

2006. október 18.
1.8461
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hírblock profilja, adatai
Hírblock
A Lemezkiadók Nemzetközi Szövetségének (IFPI) adatai szerint az idei első félévben 106 százalékkal növekedett a digitális zeneletöltések piaca az egy évvel korábbihoz képest.

Az adatok alapján a vizsgált időszakban a digitális zeneforgalom a maga 945 millió dollárjával az összeladások 11%-át tette ki, szemben a 2005-ös 5,5%-kal. Az IFPI ebbe a mennyiségbe beleszámítja a mobiltelefonos csengőhangokat is, amelyek aránya 32% volt a digitális ágazatban. Az önálló zeneszámok világszerte szintén 32, a teljes albumok 15, az előfizetéses online letöltések pedig a digitális zenepiac 7%-át jelentették.

Dél-Koreában a digitális zeneletöltések a teljes zenepiac 51%-ára rúgtak, míg az Egyesült Államokban ez az arány 18% volt.

A CD lemezek, DVD-k és más fizikai hordozók eladásai eközben változó képet mutatnak: Japánban 12%-os növekedés volt tapasztalható ezen a téren, Franciaországban ugyanakkor 9, Amerikában pedig 7%-os csökkenést regisztráltak. Ennek oka elsősorban továbbra is a kalózkodás, amelyet az utóbbi időben tapasztalható néhány látványos és sikeres törvényi intézkedés ellenére sem sikerült még kellő mértékben visszaszorítani.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
Maniac profiljaRemulto profiljamarco profiljaBotyi profiljaGargameth profilja