Egyelőre nincs támogatója a PlayStation 3 online videópiacának

2008. június 27.
1.7491
Advertisement
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
FutuRetrO profilja, adatai
FutuRetrO
A tegnapi nap folyamán számoltunk be Nektek arról, hogy a Sony megerősítette a korábbi feltételezéseket és hamarosan útnak indítja a PlayStation 3 online videó letöltő szolgáltatását.

Hasonló kezdeményezést már láthattunk a Microsoft-tól is korábban, a Video Marketplace képében. Az első lépéseket tehát a japán elektronikai óriás is megtette, viszont ez még önmagában csupán csak félsiker, hiszen mit ér a technikai háttér és a felület, ha nincs tartalom.

A Sony-nál már nagyon izgatottak az újonnan bevezetendő szolgáltatás miatt és látszólag mindent el is követnek annak érdekében, hogy sikerre vigyék az elhatározást, mégis eléggé foghíjas a jelenlegi felhozatal, amit az okoz, hogy egyetlen filmstúdióval sem kötöttek eddig a pontig megállapodást. Nincsenek támogatók, nincs tartalom. Az egyetlen stúdió aki elkötelezte magát a szóbanforgó szolgáltatás mellett az nem más, mint a Sony Pictures Entertainment.

A saját stúdió forrásai tehát a rendelkezésre állnak a debüt napjától kezdve, ám a többi vezető filmgyáros egyelőre nem paktált le a Sony-val, így a kínálat úgyszólván szegényes, pórias. Hogy mikor és kivel fognak üzletet nyélbeütni, még nem tudni, de egy kissé aggasztó, hogy a hamarosan induló szolgáltatás mögött jelenleg csak a Sony sorakozott fel, előtte, mögötte senki. Várjuk a további fejleményeket, mert az ötlet bár nem eredeti, mégis hatalmas potenciál lakozik benne, kérdés, hogy ezt a Sony mennyire lesz képes kiaknázni.

Amerikában még a nyár folyamán elstartol a PlayStation Store felületén, majd egy későbbi, ismeretlen időpontban Japán és Európa is csatlakozik a frissen megalapított film letöltő szolgáltatáshoz. Az hírek szerint átlagban 5 dolláros áron juthatunk majd hozzá a nagy felbontású mozis anyagokhoz. A Microsoft is csupán két támogatóval, a Warner-rel és a Paramount-tal a háta mögött vágott bele tavaly a bízniszbe, de azóta sikerült bővítenie a stúdiók sorát, a Sony-nak is fel van adva a lecke.
nincs még hozzászólás

 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profiljaRemulto profiljaManiac profilja