Egyelőre nem tervez Linux-támogatást a Good Old Games

2013. szeptember 09.
1.6521
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Maniac profilja, adatai
Maniac
Habár a Linux operációs rendszerrel kapcsolatban a múltban elterjedt nézetté vált, hogy nem játékra való, de a közelmúltban a Steam és a játékfejlesztők egyre erőteljesebb támogatásának köszönhetően a kijelentés lassacskán érvényét veszti.

Ezt azonban egyelőre még nem kívánja támogatni a CD Projekt RED által kivitelezett Good Old Games disztribúció, Trevor Longino, avagy a kérdéses portál marketingese szerint ugyanis belátható időn belül nem terveznek Linux-támogatást a náluk kapható alkotásokhoz, amelyeknek kilencven százaléka egykori legendás mű DRM-mentes, olcsón megvásárolható és a mai rendszerekkel is kompatibilis változata.

Trevor egyébiránt azzal indokolta a fentieket, hogy a Linux architektúrája és a különféle disztribúciók bár sok közös vonással rendelkeznek, azonban olyan gyakran változnak és frissítik a fejlesztők, hogy jelenleg csak nagyon nehezen tartanának lépést ezekkel a változásokkal a játékok kompatibilitásának tekintetében. Mit gondoltok, ez hihető indok?
8 hozzászólás

Alice

11 éve, 6 hónapja és 9 napja

Valahogy ez a kép üt nekem röhögő smiley

válasz erre

totyak

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Pedig érdemes lenne elgondolkozniuk valami Linux-os megoldáson, mert a GOG-ot rendkívül sokan használják. Biztos szép számmal akadna Linux felhasználó is.

válasz erre

juhaszandor

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Én már azt is kinézném belőlük, hogy simán csak a microsoft támogatja őket, ha nem adják ki röhögő smiley

válasz erre

rDAVE

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Mac verziót bezzeg fel bírják rakni, de a Linuxost nem. Most mibe telne nekik? Torchlight is kész van rá, csak fel kéne rakni szerverre.

válasz erre

teferenc

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

egyébként mint a crytekes cikknél is írták a hozzászolásokban ezek a dolgok csak a kifogás keresés arra nézve,hogy fogalmuk nincsen a linuxról meg úgy a linux terjesztésekről sem. akkor fejlesszenek freebsdre vagy osxre pl röhögő smiley érdekes a legtöbb nagyobb játék kiadó és motor fejlesztő ezt meg tudta oldani. azért mondják ezt mert nem akarják portolni a játékaikat linuxra. egyszerűbb lett volna ezt mondani. röhögő smiley

válasz erre

Androgeek

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Ez beteg, már bocsánat! Paul Hembrey ugrott be a nyilatkozatáról röhögő smiley

válasz erre

darkomen

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

ez így ahogy van baromság

Linux disztribúcióknál nagyon ritkán van olyan drasztikus változás, ami inkompatibilitást okozna

Most az, hogy a kernel-t változtatják, meg gyakran jön frissítés magához a disztribúcióhoz, nem azt jelenti, hogy ezáltal a programokat is folyamatosan frissíteni kellene.

válasz erre

marco

11 éve, 6 hónapja és 10 napja

Trevor félrebeszél, szemmel láthatóan semmi ismerete nincs Linux témában.

Ő tudja, majd rájön.

válasz erre
 
legutóbbi hozzászólások
 
marco profilja